Nilsen vil ikke svare på om Brann-spillerne er godt trent

— Jeg forstår ikke spørsmålet, sier Lars Arne Nilsen.

TAUS: - Hva er "godt trent"? Lars Arne Nilsen vil ikke svare på noe som gjelder spillergruppens fysiske forfatning. Men det han kan love er at det skal bli bedre.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann-spillerne har akkurat vært gjennom en rekke fysiske tester. De skal igjen testes i januar, slik at trenerteamet kan overvåke utviklingen deres på områder som spenst, utholdenhet, hurtighet og styrke. Testene gjennomføres i samarbeid med Høgskolen i Bergen, og hemmelighetskremmeriet er stort. Ingen utenfra får vite hvordan spillernes fysiske tilstand egentlig er.

Da BT tidligere i år offentliggjorde mange av testresultatene, førte dette til jakt på lekkasjer og formaninger fra klubbens side om at samtlige spillerne måtte holde tett om resultatene.

Nå er spillerne igjen testet, men Lars Arne Nilsen vil ikke snakke om resultatene.

— Er spillerne godt trent?

— Testene kommer vi ikke til å kommentere, det er en ganske liten del av fotballen, mener Nilsen.

- Du vil ikke kommentere om spillerne er godt trent?

— Det trenger jeg ikke å kommentere nå. Spillerne våre er bra trent. Eller, det spørs hva du mener. Det er håpløst å svare på om spillerne er godt trent. Hva er godt trent? Mener du tempo, styrke, utholdenhet?

- Du kjenner jo innholdet i disse testene. Jeg spør om konklusjoner etter alle testene?

— Vi kommer til å teste spillerne til internt bruk. Om de er godt trent, det ser jo dere i kampene, det. Vi vil få guttene i bedre fysisk form.

- Vi må bli mye bedre

Brann har sikret seg Hødds fysiske trener Manuel Torres. Han slutter seg til Branns nåværende trenerteam foran neste sesong. Fra før har Brann Kenneth Mikkelsen som sin fysiske trener. De ønsker altså å styrke arbeidet med å gjøre Brann-spillerne til gjennomtrente atleter.

- Hva er den fysiske statusen nå, da?

— Hehe. Det ser du under kamp. Noen er skadet, noen har god løpsstyrke – det er umulig for meg å svare på det. Nå får alle spillerne et individuelt opplegg. Du spør om guttene er godt trent. Det er et veldig rart spørsmål. Jeg forstår ikke spørsmålet, rett og slett. Er vi godt trent? Ja. Men vi skal bli mye bedre. Altså, hva er "godt trent"? Vi er bra trent for å være et 1.divisjonslag, men vi skal opp i eliteserien og må løfte oss.

- Dere er ikke godt nok trent for eliteserien?

— Noen er det. Men det er en gruppe, dette. Noen er for svake fysisk, noen løper for lite. Men «godt trent», hva er det du mener?

- Jeg mener om den fysiske tilstanden til spillerne er tilfredsstillende, i og med at dere har testet det?

— Til en gruppe? Det er umulig å si. Noen er ekstremt godt trent, men summa summarum må vi bli mye bedre.

- Er det stort potensial for forbedring?

— Ja, det er det alltid. Men det er fotballspillere vi snakker om. Vi er nødt å spille fotball. Vi må ha utviklingsmål når de gjelder ball, også.

- De vil få det vondt

Brann holder nå på med å skissere opplegget for i vinter. Alle spillerne får nå individuelle treningsopplegg de skal skjøtte i resten av november og desember, før stallen igjen samles i januar.

Lars Arne Nilsen vil ikke si noe om treningsmengdene skal økes eller om hvor mange fellesøkter spillergruppen skal ha i vinter. Det han kan si, er at det er klokt av spillerne å følge treningsprogrammet de får med seg når de nå går på "ferie".

— Det er en ganske kort oppkjøring, så det kommer til å bli hektisk. Det blir tungt å komme tilbake her, hvis de ikke er forberedt, det kan jeg bare si. De som ikke er forberedt, vil få det vondt.

Publisert: