Ingen mål og ingen fest mellom Ranheim og Brann

Et fullsatt Ranheim stadion ga en fin ramme, men dessverre ble det ikke fulgt opp på banen.

  • Eirik Grønning
Publisert Publisert
Branns Steffen Lie Skålevik får en flyvetur og Daniel Kvande får gult kort i kampen mellom Ranheim og Brann.
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

RANHEIM IDRETTSPARK (adressa.no): Utgangspunktet for kampen var rimelig enkelt: Brann trengte tre poeng for å henge med i kampen om direkte opprykk, Ranheim trengte en seier for å unngå å få avstand opp til kvalfiseringsplass.Men sett bort i fra en fartsfylt seksminuttersperiode i starten av 2.omgang, var det få tegn til at noen av lagene hadde evnen til å skape det som trengs for å ta de tre poengene.

Ranheim kom nærmest da Robert Stene traff stolpen, men det endte 0-0 i en sjansefattig affære.

Sjansefattig

Brann tok tidlig kommandoen over banespillet, Ranheim fikk det første som var av farligheter. Midtstopper Daniel Kvande fant venstreving Torgil Gjertsen med en nydelig crosspasning, før Gjertsen lurte seg forbi Amin Nouri.

Angrepsspilleren kunne skutt selv, men spilte frem til en umarkert Mads Reginiussen – men finnmarkingen brukte såpass lang tid til å kontrollere ballen at Vadim Demidov rakk å blokkere.

Robert Stene alene gjennom, men misbruker en god sjanse for Ranheim i 1. omgang mot Brann.

Tross mye ballinnehav slet Brann med å skape det helt store foran Ranheim-målet, men da hjemmelaget en sjelden gang var i ubalanse, benyttet bergenserne muligheten til å kontre. Erik Huseklepp fikk en autostrada alene på høyresiden før han slo en lav ball inn i feltet. Amadaiya Rennie rakk akkurat ikke frem, men bak ham sto Fredrik Haugen.Midtbanespilleren traff ballen klokkereint, men klarte ikke å få nok kraft til å sette Even Barli på ordentlig prøve. Da var det spilt 22 minutter.

Stene nær solomål

Like etter skulle Robert Stene vise seg virkelig frem. Ranheim toppscorer fikk ballen i mellomrommet før han på frekt vis slo tunnel på Bismar Acosta. Dessverre for hjemmelaget ble touchen litt for lang, slik at Piotr Leciejewski fikk tid til å komme seg ut målet.

Dermed gjorde Brann-keeper vinkelen for vanskelig for motstanderen – som ikke klarte å sette inn sitt tolvte seriemål for sesongen.

Pangstart på 2.omgang

Siste halvdel av 1.omgang kan forbigå i stillhet, i en omgang som totalt sett var svært hendelsesfattig. Da tok det heller virkelig fyr like etter pause. Kristoffer Haugens nydelig chip i bakrom sendte Kristoffer Barmen helt alene med Even Barli, men Brann-spillerens puslete avslutning gjorde det enkelt for Ranheim-keeperen.

På den påfølgende kontring kom Ranheim svært nær ved å sette inn kampens første scoring. Robert Stene fikk Brann-forsvarerne til å se ut som tinnsoldater, før han bredsidet ballen i stolpen.

Ballen traff ryggen på Leciejewski på vei ut, men utrolig nok endte det uten nettsus.

Leciejewski i storform

Branns polske sisteskanse fortsatte å gjøre seg fortjent til lønna da han minutter senere tok frem nok en kvalifisert redning opp av ermet. Vakre kombinasjoner mellom Torgil Gjertsen og Magnus Blakstad sendte sistnevnte alene med keeper. Men Leciejewski reddet mesterlig.

Seks underholdende minutter ble avsluttet da Torgil Gjertsen fyrte fra 18 meter – like til side for mål. Så var det tilbake til virkeligheten på Ranheim.

Ranheim nærmest

Brann hadde det meste av ballen, men evnet ikke å skape noe nevneverdig utover to langskudd fra Fredrik Haugen, som kom nærmere E6 enn målet. Da var det Ranheim som fikk den siste farligheten to minutter før slutt.

Et innoverskrudd hjørnespark endte på hodet til Magnus Blakstad. Men sterk presset fikk han ikke dreis på avslutningen. Dermed kunne Amin Nouri klarere på stolpen.

Dermed endte det 0-0 på Ranheim.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Ranheim IL
  3. SK Brann
BT anbefaler

Her er Bergens 50 dyreste boliger

Nær dobling i antall storsalg i fjor. Se boligtoppen her.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet henlegger saken etter brann på Manger

  2. Har kjøpt Tollboden: – Det blir ikke kebab her, altså

  3. Anmelder huseier: – Kunne medført alvorlige konsekvenser

  4. 752 nye smittede i Bergen

  5. – Vi kjøpte dette som dødsbo i 2013. Da var det et ordentlig oppussingsobjekt.

  6. Det nye kraftverket er skjult i fjellet og bygget uten store protester