«Norges beste innbytter»

BLOGG: Jeg kjenner ingen i kongeriket som kan påvirke kamper som Azar Karadas, skriver Tore Strand.

NORGES BESTE: Azar Karadas er Norges beste innbytter, skriver Tore Strand. Her feirer Branns matchvinner mot Jerv med lagkameratene etter ett av hans to mål onsdag kveld.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

34-åringen er Branns X-faktor i opprykksjakten, og mot Jerv viste han nok en gang sin betydning.

Det Karadas mangler av tempo, tar han igjen med en luftstyrke i den ypperste norgesklassen. Ta med at han ikke er redd for å kaste seg inn i duellene, tåler en støyt eller to, og er spilleren det oser kraft av, så er det ikke rart at han er kulthelten blant Brann-fansen.

Brann møtte nok en gang en motstander som forsvarte seg godt, men da Azar Karadas entret banen hadde ikke Jerv luftstyrke nok til å stoppe kraftkaren. De mange avgjørende bidragene fra superinnbytter Karadas, er det som til syvende og sist kan skille mellom direkte opprykk, og en kvalikplass.

Les også

42 sekunder med Azar var nok for Brann

- En treners drøm, skriver Bergens Tidendes kommentator Tore Strand om Azar Karadas.

I farten kommer jeg ikke på noen norske lag som har en spiller som alene kan komme inn og påvirke kampbildet som Karadas. Han er redskapet i verktøykassen til Lars Arne Nilsen som er så effektiv at det har sørget for det ene poenget etter det andre. Karadas må vær en treners drøm å ha på benken i kamper der en ikke får hull på byllen med det angrepsspillet Brann vanligvis legger opp til.Mot Jerv spilte Brann nok en god kamp, men i angrep så skortet det på pondus og presisjon i de avgjørende øyeblikkene. Før Karadas entret gresset var det kun et skudd fra Kasper Skaanes som kan telles med over store sjanser. Det sier en del om at Jerv forsvarte seg godt, og litt om at Brann manglet den nødvendige oppfinnsomheten i angrep.

Les også

Se scoringene som sendte Brann nærmere opprykksjubel

Eidarens innhopp snudde kampen og sørget for at Brann har stø kurs mot opprykk. Selv bør Azar Karadas innstille seg på flere sesonger i Brann. Vis meg den Brann-lederen som tør å ikke signere ny kontrakt med Karadas når den nåværende utløper etter sesongslutt!

Azar Karadas er en veteran, men en spiller som er uvurderlig på grunn av en fysikk og råskap som få i både førstedivisjon og eliteserien har. Jeg tror det kun er snakk om tid før Brann er et eliteserielag igjen, og Brann trenger også Karadas-musklene når de skal starte et nytt liv i toppen.

Karadas var ikke den eneste innbytteren som påvirket gårsdagens oppgjør. Da Sivert Heltne Nilsen måtte ut med skade i pausen, fikk Eirik Birkelund sjansen. Den tok han meget godt vare på. Pasningen til Fredrik Haugen forut for den andre scoringen, var det klasse over. I tillegg bidro Birkelund med sine kloke løp til at Jerv-forsvaret ble mer og mer svimmel, jo lenger ut i kampen en kom.

Ta med at Jonas Grønner leverte en solid kamp for en skadet Vadim Demidov, så viser det at Branns solide stall er en av forklaringene på at Brann nå har spilt fjorten seriekamper på rad uten tap.

Med Kristoffer Barmen tilbake igjen etter karantene når Bærum kommer på Stadion-besøk mandag kveld, så ha Lars Arne Nilsen fått rene luksusproblemet. Hvem skal spille på midtbanen? Den kabalen gir nok litt hodebry for Brann-treneren de neste dagene. Også fordi Fredrik Haugen som sentral midtbanespiller bidro mye offensivt, ikke minst da han viste utsøkt teknikk og teft forut for 2-0. Den avslutningen var av ypperste merke. Godt var det derfor å se at Karadas plukket opp returen og sendte ballen i mål.

En ting som ikke gir Lars Arne Nilsen så mye hodebry, er Azar Karadas. Som alle fotballspillere vil han helst starte kampen. For Brann sin del bør han starte på benken. Finnes det en pris på Fotballgallaen for den mest effektive innbytter, vet jeg hvem den bør gå til.

Karadas – Norges superinnbytter!

Publisert: