I natt startet hans nye liv

Thor Hushovd (31) har fått et bedre lag rundt seg og det beste utstyret som er å oppdrive.

Publisert Publisert

Thor Hushovd har i mange år syklet i grønt, men som en del av Cervélo Test Team er det svart som gjelder.

  • Espen Hansen
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Ni år i grønt hos Credit Agricole er historie. Denne helgen ruller en helt ny Hushovd i gang med en sesong som har alle muligheter til å bli hans beste noensinne. Det til tross for at han nesten bare har helt nye folk rundt seg. Hans personlige trener (Atle Kvålsvoll) er den samme, og fire av de andre rytterne i Cervélo Test Team har vært innom Credit Agricole. Resten er nye lagkamerater og ledere stort sett uten lengre fartstid i moderne sykkelsport.

–Men vi har et lag som trives veldig godt sammen allerede, og utstyr som gjør at vi allerede er et fryktet lag, påpeker Norges mest suksessrike sykkelproff.

Cervélo uten Hushovd på laget fikk en uventet pangstart under Tour of Qatar tidligere i måneden. Riktignok vant Tom Boonen fra QuickStep sammenlagt, men Cervélo fikk seks mann blant de ti beste. En nesten uhørt prestasjon, og det av et helt nyformet lag. Gabriel Rasch tok en flott åttendeplass i sammendraget.

For Hushovd er det bare Oakleys briller og Shimanos gir og bremser som er igjen fra hans forrige arbeidsgiver. Dekk, hjul, ramme, sete, styre, krank, pedaler, sko, hjelm, klær og liketil flaskeholder er byttet ut. Alt til det bedre, skal vi tro sørlendingen selv:

Aerodynamisk.

–Det er selvsagt ting det har tatt tid å venne seg til, men i Cervélo blir ingenting overlatt til tilfeldighetene. CSC, som tidligere syklet på Cervélos sykler, skrøt mye av dem, og nå skjønner jeg hvorfor. Vi har de mest aerodynamiske syklene i feltet. Sykkelen er veldig stiv og god. Lite eller ingenting av kraften forsvinner i tråkket. Mens andre produsenter er mest opptatt av å lage en fin sykkel som de etter hvert kan gjøre så billig at mange kjøper den, lager våre to flinke ingeniører de mest proffe syklene, skryter Hushovd.

Men én ting er utstyret, karene oppå skal også fungere både hver for seg og som et lag. Til tross for at Hushovd nå ikke er den aller største stjernen i stallen, tror han på suksess:

–Jeg vet det kommer dager der jeg må ofre meg for Carlos Sastre, som for eksempel i en lagtempo i Tour de France. Men samtidig vil jeg her få bedre spurtopptrekk enn vi klarte å få til i Credit Agricole.

Det var mye snakk om et grønt tog som skulle gi Hushovd den optimale posisjonene foran en spurt, men det toget var enda mindre presist enn NSB. På papiret er hjelperne i Cervélo minst en klasse bedre.

–Vi har ikke fått øvd mye på spurtopptrekk, det gjør man best i ritt, sier han.

Det er australske Brett Lancaster som skal være sistemann i opptrekket. Men også ryttere som Dominique Rollin, Hayden Roulston og Heinrich Haussler blir viktige brikker for nordmannen. Han er likevel ekstra glad over å ha fått den tyske veteranen Andreas Klier som lagkamerat.

–Det har jeg ønsket lenge. Han er en mann som virkelig kan vårklassikerne.

Bortsett fra noen slappe dager under Tyskland Rundt i august, har ikke Thor Hushovd konkurrert ordentlig siden fjorårets Tour de France.

–Jeg har aldri hatt en så lang pause før. Jeg har fått trent bra og kunne kjørt frem en kanonform nå om det hadde vært ønskelig. Men Tour of California blir mest som en gjennomkjøring for å komme i gang med sesongen. Det er enda over en måned til sesongens første store mål som er Milano-San Remo og to til Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Nå gjelder det mest å finne rytmen og tonen sammen med nye lagkamerater!

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Robert Hauge har fortsatt jobben sin rundt A-laget

Få med deg sendingen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Denne testen kan gi deg koronasvar på 15 minutter

  2. Fjord Line kutter alle avganger fra Bergen

  3. – Derfor støtter jeg Trump

  4. Sjokkert over prosessen før han sluttet som Brann-trener: – Rune Soltvedt gjemte seg

  5. Denne bilføreren fikk ikke kjøre videre før han hadde ryddet

  6. Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320