Her er Hansson med sin mektige nye sjef

— Det har vært heftig, sier tenåringen om sin første dag i Feyenoord.

PRESENTERT: Emil Hansson ble tirsdag presentert i nederlandske Feyenoord. Til venstre er klubbens sportsdirektør, Martin van Geel. Foto: Privat
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Emil Hansson (17) ble tirsdag presentert som Feyenoord-spiller i Rotterdam i Nederland.

En uke etter overgangen fra Brann, verdt godt under en halv million kroner, kunne Hansson holde opp sin nye klubbdrakt. Det gjorde han sammen med storklubbens mektige sportsdirektør, Martin van Geel, som dresskledd lot armen hvile rundt sin nyeste talentsignering.

For Hansson har det vært en drømmedag.

— Det har vært heftig. Nå er jeg veldig glad og fornøyd, sier lysluggen på telefon fra Nederland.

Les også

Sportssjefen: - Derfor selger vi Hansson

Hektisk

Han dro fra Flesland mandag og har siden fartet rundt fra det ene og andre i Rotterdam.

— Nå har jeg vært på medisinsk sjekk på sykehuset, blitt registrert som innbygger i Rotterdam, signert kontrakten og gjort intervjuer med nederlandske journalister. Så skal jeg fikse bankgreier, telefon og sånne ting. Det er travelt, sier Hansson.

Både Feyenoords daglige leder, sportssjef van Geel og sentrale talentutviklere har tatt imot ham i nyeklubben. Hansson er glad for oppfølgingen, før det som blir en helt ny tid for ham.

— Jeg har aldri før bodd alene. Dette blir morsomt og lærerikt, og jeg føler jeg har tatt et riktig steg der jeg kan utvikle styrkene mine, sier Hansson.

Roser Brann

Spillerens agent, Stig Lillejord, var med ham på ferden fra Bergen. Lillejord roser Brann for håndteringen av Hansson-saken i sommer.

— Mange vil hevde at Brann begikk en feil ved å selge Emil, men det er jeg sterkt uenig i. Dette er spillerutvikling på veldig høyt nivå fra Branns side. Det å være voksen nok til å se at de ikke kan utvikle ham videre, fordi de ikke har en riktig kamparena for ham, er imponerende. Emil er et spesielt talent med kontinental spillestil, og da Brann mente han ikke kunne gjøre en jobb for A-laget, var det riktig vurdert av dem å slippe ham, sier Lillejord, som understreker at Brann er et naturlig alternativ for Hansson dersom Nederland-oppholdet ikke blir en suksess.

Brann-ledelsen fikk kritikk for sin håndtering av Hansson-saken, etter at det ble kjent at klubben kunne solgt ham til Twente for en svært mye større sum i mars. Sportssjef Rune Soltvedt forklarte salget slik:

- Vanskelig

— Vi har ønsket at fotballferdighetene hans skal slå ut i full blomst hos oss i Brann, men klubben har vært i en situasjon som har gjort det vanskelig. Først i eliteserien i fjor, så i 1. divisjon i år. Jeg og Emil har jublet og grått sammen, og jeg vil veldig sterkt at Emil lykkes som fotballspiller. Men jeg tror fotballen i Nederland vil passe ham bedre, enn den han kan spille i Brann nå. Jeg har selv vært i Feyenoord med ham tidligere.

SOLSKINNSDAG: Emil Hansson beskriver sin første Feyenoord-dag som "heftig". Her med agent Stig Lillejord på klubbens stadion i Rotterdam.

Agent Lillejord påpeker videre at det er en tøff jobb som venter Hansson, i kampen for et gjennombrudd i en av Nederlands største klubber.— Det blir opp til ham å gjøre den, men forholdene ligger til rette. Han har modnet veldig de siste seks månedene og personlig er jeg ikke i tvil om at han er klar for oppgaven. Feyenoord har vært ekstremt profesjonelle, og har vist tydelig at Emil er sterkt ønsket. De har en klar plan for utviklingen hans, og han får de beste forutsetninger for å lykkes.

Emil Hansson får i første omgang en rolle på Feyenoords U19-lag. A-laget har fått en perfekt start på seriesesongen. Med tre seirer er det bare Ajax som holder følge i toppen av æresdivisjon.

Publisert: