Åsane-spiller får internasjonal ros: Tatt ut på «drømmelag» med Totti

Britisk analysebyrå hyller 19-åringen som er utleid fra Brann.

IMPONERER: Brann-utleide Fredrik Pallesen Knudsen har vært viktig for et Åsane-lag som knapt har sluppet inn mål i serien i år. Nå er han tatt ut på «månedens lag» hos analysebyrået Football Radar – sammen med Roma-legenden Francesco Totti.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fredrik Pallesen Knudsen (19) er midtstoppertalentet i Brann som før denne sesongen gikk på lån til Åsane for å utvikle seg.

I 1.-divisjonsklubben har Knudsen fått spille fast, og han har imponert. Han og stoppermakker Eirik Wollen Steen (22) har mye av æren for at Åsane bare har sluppet inn tre mål på de fem første seriekampene. Det er færrest av samtlige lag.

Knudsens solide midtstopperspill har nå gitt et artig utslag. Det har plassert ham i samme selskap som den noe mer berømte Francesco Totti (39) - «kongen av Roma» med nesten 800 kamper for gigantklubben i Italia.

Knudsen og Totti er nemlig begge listet opp på «månedens lag» hos det britiske analysebyrået Football Radar.

Pallesen Knudsen:

Les også

- Jeg føler meg som en syndebukk

— Totti er en levende legende, så jeg hadde ikke akkurat trodd jeg skulle havne i selskap med ham noen gang , sier Knudsen.

Han ser på blandingslaget som ren underholdning, men er glad for alle anerkjennelser av godt spill.

— Jeg fikk bare en melding på Facebook om at jeg var på dette laget, men det er veldig kult å bli lagt merke til på en sånn måte, sier Knudsen.

Derfor ble han valgt

I en fyldig forklaring hyller Football Radars skribent Knudsen. Overfor BT utdyper Ben Wells, som har til jobb å følge 1. divisjon i Norge.

— Knudsen er en veldig talentfull midtstopper. Han har alle egenskaper for å lykkes i norsk fotball – en høy kar med litt fart, som jeg også synes viser gode lederegenskaper. I fjor var han uheldig med skader da han kunne slått gjennom i Brann-laget, men i år har han startet veldig bra. Åsane er velfungerende defensivt, mye på grunn av ham. Jeg forventer at han spiller eliteseriefotball neste år, sier Wells, som tror Åsane ender rundt midten av tabellen til slutt.

Knudsen takker lagkamerat Steen spesielt når han snakker om sin egen solide sesongåpning.

— Partneren min er veldig god, samtidig som de andre på laget er arbeidshester som gjør den nødvendige jobben foran forsvaret, sier Knudsen.

Åsanes forsvarssuksess er kanskje ikke tilfeldig. BT har tidligere omtalt lagets prosjekt «beskytt boksen». Det har de oransje jobbet med gjennom vinteren.

— Det handler om å beskytte et spesielt område inne i 16-meteren. Et stort flertall av målene i 1. divisjon i fjor, ble scoret i denne såkalte boksen. Derfor har vi jobbet spesielt med det, sier Knudsen.

Trener Kjetil Knutsen har drillet sine spillere til å hindre innlegg og ta ut «de viktigste sonene» foran mål. Det ser ut til å ha gitt resultater.

— Alt er blitt veldig bra formidlet av trenerne, og vi har sett veldig solide ut til nå.

Utvist i cupen

Knudsens første nedtur for sesongen kom denne uken, i Åsanes cupkamp mot Haugesund. Da laget forsvareren straffe og fikk rødt kort på stillingen 1–0 til Åsane. Situasjonen ble et avgjørende vendepunkt i det som endte med 4–1 til Haugesund.

— Det var selvsagt en kjip kveld, men uavhengig av den storkoser jeg meg i Åsane. Det var et veldig viktig steg for meg å gå dit, fordi jeg trengte å spille kamper, sier Knudsen, som var på banen 10 ganger for Brann i fjor.

I Knudsens «egentlige» klubb er det assistenttrener Robert Hauge som følger spilleren opp på utlån.

— Jeg har en dialog gående med Brann, og skal også i møte med treneren snart, sier Knudsen, som fikk A-lagsdebuten i den fryktelige nedrykkskampen mot Mjøndalen for halvannet år siden.

Publisert: