Nest-treneren: - Det ble helt stille i garderoben

Nest-Sotra-spillerne var langt nede etter å ha tapt mot kompisene fra Åsane.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Nest-Sotra — Åsane 2-3

SKUFFET: Nest-Sotra-trener Michael Schjønberg mener laget hans burde fått mer ut av kampen mot Åsane. FOTO: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Å tape fotballkamper er tungt i seg selv. Å tape mot sine egne kompiser er langt verre. Det kunne man tydelig lese av ansiktene til Nest-Sotras spillere. Blikket var rettet mot bakken og munnvikene pekte i samme retning, da de ventet på å bli intervjuet utenfor garderoben. Inne i garderoben var ikke stemningen noe annerledes.— Det var helt stille, sier Nest-trener Michael Schjønberg.

- Utrolig skuffende

For dansken personlig betydde ikke tapet mot naboene fra Åsane noe mer enn tre tapte poeng, men for spillerne, som er gode kompiser – og noen til og med samboere – med motstanderne, var 2-3-tapet på deres egen hjemmebane tungt å svelge.

— Det svir helt sykt mye. Vi kjenner alle spillerne på det laget, og vi vet at vi skal være mye bedre enn dem. Vi skulle vise dem at det er vi som er nummer to-laget bak Brann i regionen, men i stedet så presterte vi dette. Det er utrolig skuffende, sier Steffen Lie Skålevik.

Med to nettkjenninger fortsatte fjorårets toppscorer der han slapp forrige sesong, uten at det var av noen betydning etter kampen.

SCORET TO: Steffen Lie Skålevik (i grønt) scoret begge Nest-Sotras mål mot Åsane.

— Jeg burde ha scoret flere. Vi burde ha scoret flere. Vi hadde mange sjanser, men klarte ikke å score på dem, sier Skålevik.

- Vi var altfor snille

Det var den manglende effektiviteten trener Schjønberg også pekte på som hovedårsaken til at Nest-Sotra ikke gikk seirende ut av nabofeiden. Han mener laget hans rett og slett ble for snille foran begge målene.

— Vi hadde ti-tolv sjanser til å score. Åsane hadde fire. Da skal vi ikke tape. Vi var altfor snille med dem, sier Schjønberg, og trekker frem det andre Åsane-målet, hvor Martin Ueland umarkert fikk dempe ballen i feltet etter en dødball som et godt eksempel.

— Det skal ikke skje, som han selv sier.

På en noe humpete gressmatte var Nest-Sotra uvant direkte i sin spillemåte. Like etter pause ble midtstopper Gojko Ivkovic til og med nyttet inn som spiss for å vinne dueller.

— Vi klarte ikke å finne noen ro i spillet. Vi havnet tidlig under og fikk litt panikk, sier kantspiller Simen Næss, og legger til:

— Men vi skal være mer direkte denne sesongen.

Null poeng

Etter to spilte serierunder ligger Nest, som av flere ble tippet høyt på tabellen foran sesongen, på nedrykksplass med null poeng.

— Det er altfor dårlig. Vi hadde tro på at vi skulle ha seks. Men det er ingenting å gjøre med det nå, sier Joakim Hammersland, som selv har spilt flere sesonger for Åsane.

Starten på Nest-Sotra-karrieren er ikke blitt helt slik Schjønberg hadde forespeilet. Likevel er han ikke stresset. Nest kommer til å slå tilbake.

— Spillergruppen er ung, så det er ikke uventet at vi svinger litt i prestasjonene. Men strukturen i laget er bra, så jo lenger serien varer, jo sterkere kommer vi til å bli, sier dansken.

Publisert: