Kristoffs trener om suverene Sagan: - Han er sykkelsportens største merkevare

— Jeg hadde én favoritt, og det var Peter Sagan. Så der fikk jeg helt rett, sa Alexander Kristoff.

Peter Sagan er en kunstner på sykkelen, og han er for tiden konkurrentene fysisk overlegen. Seieren i Flandern rundt er verd de superlativene som finnes i ordboken.
VANT SPURTEN I HOVEDFELTET: Alexander Kristoff.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Oudenaarde: Noen idrettsøyeblikk er for historiebøkene. Som da verdensmesteren lekte med resten i jubileumsutgaven av Flandern rundt.

— Ingen har lyst til å samarbeide med meg, så da er det like greit å kjøre fra dem, sa Peter Sagan med et lurt smil til pressen etter sykkeloppvisningen.

Men slovaken ble snart alvorlig igjen:

- Jeg vil dedisere denne seieren til de to kollegene våre som døde i forrige uke (Antoine Demoitié og Daan Myngheer – og til min lagkamerat Maciej Bodnar (veltet stygt på trening), sa 26-åringen.

Akkurat som for en uke siden under Gent-Wevelgem var det han, Fabian Cancellara og Sep Vanmarcke som var de sterkeste. Så sterke at fjorårsvinner Alexander Kristoff sa seg godt fornøyde med å bli nummer fire.

— Sagan er for øyeblikket sykkelsportens største merkevare. Han behersker alle deler av idretten og er en showmann. Seieren i Flandern Rundt viser at han er en ekte mester. Den fysiske kapasiteten hans er overlegen, sier Stein Ørn.

VANT SPURTEN I HOVEDFELTET: Alexander Kristoff.

— Større perspektiverAlexander Kristoffs trener og stefar er ikke bare imponert over hvordan Sagan ter seg på sykkelen – at han blant annet er blitt mye smartere taktisk – men også hvordan han deretter kommuniserer med media:

- Han klarer å fokusere på større perspektiver selv om hovedmålet hans selvfølgelig er å vinne sykkelritt.

Sjefen på hjemmebane var fornøyd med Kristoffs kjøring. Denne gang møtte han bare sterkere ryttere.

— Det Alexander gjør er egentlig veldig bra. Men det var to gode ryttere (Sagan og Cancellara) som bare var bedre. Med tanke på neste helgs Paris – Roubaix vil jeg si at dette var ganske perfekt. Nå ansees ikke lenger Alexander som den sterkeste rytteren, den som må passes mest på, konkluderte Ørn.

Kristoff selv så heller ingen som helst grunn til å henge med hodet:

— Jeg vant jo her i fjor og skulle gjerne vært på podiet. Men jeg visste at det kom til å bli tungt, for jeg har sett at nivået på de andre har vært veldig høyt. Forrige uke hadde jeg jo ikke sjanse, og så ble jeg syk, men uansett skjønte jeg at nivået i år var litt høyere enn det var i fjor. Det spørs om jeg hadde hengt med selv om jeg hadde hatt en perfekt oppladning, sa en som alltid dønn ærlig Alexander Kristoff.

- Liker ikke brostein

Om sin egen sjanse i neste ”monument”, neste helgs Paris – Roubaix, sa han følgende:

- Jeg liker jo egentlig ikke brostein, og Flandern rundt har alltid passet meg bedre. Men formen er ganske bra, påpekte han.

— Ja, fysisk sett er han faktisk litt bedre enn i fjor, poengterer Stein Ørn.

Det var bare at han denne gang møtte noen som var enda bedre.

- Å bli topp fem i Flandern rundt kan man ikke være skuffet over, mente Alexander Kristoff.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 23, et drøyt minutt bak Peter Sagan.

— Jeg følte meg lenge bra, men hadde ikke bena til å bli med de beste mot slutten, sa Dimension Data-rytteren.

Publisert: