«Et steg mot lysere tider»

KOMMENTAR: Fremgangen fra den knepne seieren mot Follo til cuptriumfen mot Bryne, var så markant at det ligner en sesong med stigende Brann-kurve.

Publisert Publisert

Marcus Pedersen ordnet Brann-ledelse. Foto: NTB scanpix

 • Tore Strand
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Brann er klar for 4. runde i cupen etter 4-1 mot Bryne, og etter at halvparten av lagene fra eliteserien allerede er ute, er det all grunn til å vente i spenning på fredagens trekning.

Vel så gledelig er det å registrere at fremgangen fra Follo-kampen var betydelig. Det er for tidlig å trekke de bastante konklusjonene etter at Lars Arne Nilsen kun har ledet laget i to kamper, men det Brann viste på Jæren i går var flere skritt i riktig retning, og et bevis på at Branns nye trener har truffet med valg av formasjon, taktisk opplegg, og valg av spillere.

Les også

Bryne-treneren: - Jeg må bare beklage

Les også

Brann videre i cupen etter storseier - har fått en drømmestart med ny trener

Fremskritt

For selv om Bryne i perioder yppet seg, så var det fremskritt målt med sjumilssteg kontra prestasjonen Brann leverte i begynnelsen av mai mot Bryne, selv om det også den gang ble seier. I går leverte samme gjengen en solid kamp det oste trygghet og tro på opplegget de skulle gjennomføre.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand. Foto: BT

Marcus Pedersen slo an tonen, og er en av spillerne som tydeligvis trives godt som enslig spiss i en 4-3-3-formasjon. Han viste klar fremgang fra de to siste kampene, og ligner en joker i Banns kamp mot opprykk, og mulig cupsuksess.Kasper Skaanes er i ferd med å slå ut i full blomst som indreløper, og backparet Amin Nouri og Erdin Demir ser også ut til å trives i det nye systemet. Begge var friske på offensiven i går, og det var en scoring for samlere da Demir signerte sitt aller første Brann-mål.

Tok kommando

Ta med at Bismar Acosta tok kommandoen på midten, og med sin ro viste at Brann har en annen stopper i tillegg til Vadim Demidov som kan fylle den sentrale midtbanerollen på en trygg og solid måte.

Men den aller største forskjellen fra sist Brann gjestet Bryne, var et kollektiv som sto høyere på banen, der avstanden mellom enhetene var krympet. Et Brann-lag som jaget mulighetene når det var rom for det, skapte mye offensivt, og nok til å sikre seg en solid triumf.

Fremgangen fra Follo-oppgjøret var markant. Blir læringskurven like bratt i fortsettelsen, kan det gå mot lysere Brann-tider.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE HER:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Smitte ved 19 skoler i Bergen: – Vi ser alvorlig på situasjonen

– Mange elever må være smittet før vi stenger helt ned, sier fylkesdirektør Bjørn Lyngedal.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

 1. Fortsetter tiltakene i en uke til, men åpner for arrangement for 200 personer

 2. Arrangørene i Bergen hylles, men det var ett skår i gleden

 3. Politiet vil straffe Kystverket etter «Ingstad»-havariet

 4. Øygarden-ordfører: – Største siden Sotrabrua ble bygget

 5. Arbeidsulykke på Kokstad

 6. Redningsaksjon i Ulvik: – Er utslitt og blitt syk

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Bryne FK
 4. SK Brann