Brann-veteranene føler seg dolket i ryggen

Eks-spiller Kjell Rune Pedersen er forbannet etter at benkeforslagene falt på Branns ekstraordinære årsmøte.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

På det første årsmøtet i Brann, hjalp veterangrupperingen Tirsdagsgjengen med å få supporterrepresentant Åshild Samnøy inn i klubbens styre.

På det ekstraordinære årsmøtet tirsdag, ble ikke tjenesten gjengjeldt. Tirsdagsgjengens to benkeforslag til styremedlemmer, Knut Kristiansen og Arne Møller, fikk ikke nok stemmer.

— Jeg vil si at supporterne dolket oss i ryggen, sier tidligere Brann-spiller Kjell Rune "Kjellien" Pedersen til BTs Ballspark-program.

Han er sentral i Tirsdagsgjengen, og er nå ikke interessert i fremtidige allianser med folk fra de store supportergrupperingene.

— Jeg bestemmer ikke det alene, men jeg har vanskelig for å tro at Tirsdagsgjengen skal klappe supporterne på ryggen. Jeg ser ikke noen grunn til å samarbeide videre med dem etter dette. Det virker som supporterne kjører sitt eget løp. De vil ha sine folk inn i alle komiteer og utvalg i Brann.

Les også

Brann-styrets nye vil ikke svare om Norling

Morten Talhaug, nestleder for supportergruppen Bataljonen, viser liten forståelse for at Pedersen oppfatter valget som et dolkestøt.

— Vi har snakket sammen, vært enige om noe og uenige om noe, men det har aldri eksistert noen blind avtale om å stemme på hverandres kandidater, sier Talhaug.

Etter det BT forstår, var supporterne lite fornøyde med Tirsdagsgjengens kommunikasjon før møtet. Deres benkeforslag skal ikke ha blitt bekreftet overfor Bataljonen før helt i det seneste.

Lunde ny styreleder

Valgkomiteens avtroppende leder, Hilde Lekven, åpnet møtet med å si at Tirsdagsgjengen hadde lovet at det ville være over på fem minutter.

Det samsvarte slett ikke med veterangrupperingens oppfatning, og ble heller ikke realiteten.

Joda, Eivind Lunde ble raskt og uten innvendelser valgt som styreleder. Og valgkomiteens innstilling med styremedlemmer ble vedtatt til slutt. Men veien til valgresultatet ble kronglete.

DE NYE I STYRET: Her er de fire som ble valgt inn i Brann-styret tirsdag: Styreleder Eivind Lunde (fra v.) og medlemmene Siren Preto, Morten Kolseth og Birger Grevstad. Benkeforslagene Knut Kristiansen og Arne Møller ble ikke valgt inn.

Harald Johannessen kom med første benkeforslag: Tidligere Brann-formann, -direktør og mye mer, Knut Kristiansen.— Rosenborg har de siste årene rekruttert fra utenfor sine murer, og skuslet bort flere hundre millioner. Nå har de valgt å få fotballkompetanse tilbake i styret, og det er et must, sa Johannessen.

Eks-spiller Erling Mikkelsen la frem neste benkeforslag: Arne Møller.

Møller ba så om mikrofonen. Han fortalte om en "gnagende uro" for Brann.

— Fotballkunnskap alene er ikke nok, du må også ha kunnskap om Brann, messet Møller foran forsamlingen.

Videre tok de andre kandidatene ordet, det kunne minne om folkemøtene i amerikansk presidentvalgkamp.

Les også

Eivind Lunde er ny styreleder i Brann

Skuffet Møller

Etterpå var Møller og Kristiansen skuffet.

Ble ikke valgt: Arne Møller (bildet) og Knut Kristiansen var ønsket som styremedlemmer av Branns veteraner, men ingen av dem fikk nok stemmer.

— Kanskje kunne jeg ha vært med og bidratt med noe inn mot det sportslige som hadde ført oss på et godt spor. Når generalforsamlingen ikke valgte det, men noe annet, tar jeg det til etterretning. Det er greit, et veivalg klubben gjør. Men jeg har vært bekymret i flere år, for jeg ser ikke at vi har veiledet våre trenere og spillere inn i det jeg kaller Brann-koder, en bergensk måte å tenke fotball på, sier Møller.Styreleder Eivind Lunde sier følgende etter valget:

— Jeg synes det var veldig positivt at valgkomiteens innstilling gikk gjennom. De har gjort en grundig jobb.

Han sier noe av det første det nye styret vil gripe fatt i, er å ansette sportssjef og daglig leder permanent. Vibeke Johannesen og Rune Soltvedt fungerer i stillingene i dag.

Publisert: