Urovekkende Brann-kollaps

Kollapsen mot Nest-Sotra viser at Brann er langt unna å være det topplaget de bør være, skriver Tore Strand

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

BRANN — NEST-SOTRA 2-2

Elleve minutter inn i kampen så alt rosenrødt ut for Brann dagen før dagen. Kristoffer Larsen – spilleren som briljerte før sesongstart – fikk endelig marginene til å stemme, scoret to flotte mål, og var på vei til å styre Brann mot en komfortabel hjemmeseier mot den lille naboen fra vest.

Men Brann er fortsatt Brann, og er det en ting klubben ikke er kjent for så er det å snøre igjen sekken, spille sikkert, og få med seg et godt resultat selv på dager da ikke alt fungerer.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

Det ble etter hvert en slik dag, for Nest-Sotra kom på en del overganger som mer enn antydet at Brann ikke hadde stålkontroll i de bakre rekker. Slurv og usikkert forsvarsspill så vi tendenser til før sidebytte. Etter kom det episoder som avslørte at Brann fortsatt er et skjørt byggverk, og at feilene i de bakre rekker dukker opp med jevne mellomrom.Da Simen Ness sendte i vei et skudd fra atten meter, hadde Kenneth Udjus to valg. Enten holde ballen, eller slå den til siden. I stedet ga han en retur som Joakim Hammersland enkelt satte i mål.

Les også

Slik reagerer Norling på ropene om hans avgang

Tre minutter senere var forsvarsspillet til Brann av verste merke. Amin Nouri lot Joakim Hammersland enkelt slippe til med et innlegg, og i boksen var Bismar Acosta og Fredrik Pallesen Knudsen alt annet enn opptatt av å markere spillere. Kristoffer Zachariassen tok godt vare på muligheten, og Nest-Sotra sikret seg med det et overraskende poeng.

TUNG DAG: Det ville seg ikke for Kasper Skaanes og Brann på 16. mai.

Nest-spillerne skal ha honnør for at de aldri ga opp, og at de til tider kombinerte fikst og skapte en del trøbbel for Brann. Men dette var først og fremst kampen der Brann skulle og burde ha vunnet komfortabelt. Men etter den tidligere 2-0-ledelsen falt Brann tilbake til gamle synder.Det hele ble litt for omstendelig, og Brann-midtbanen klarte aldri å få skikkelig grep på kampen. Dermed slapp Brann Nest Sotra inn i kampen, og fikk betalt for det med å gi fra seg to poeng.

Noe som betyr at Sogndal troner på topp hele seks poeng foran Brann. Om tabellsituasjonen ikke er kritisk med tanke på et mulig opprykk, så er det lite hyggelig lesning sett med Brann-øyne. Med snart en tredjedel av sesongen spilt, er Hødd, Sandnes Ulf, Kristiansund og Follo alle foran Brann på tabellen.

Les også

Irritert Huseklepp: - Slurv. Tafatthet. Håpløst.

Det har Brann-fansen også fått med seg, og det var unison piping mot Rikard Norling etter kampslutt. Paradoksalt nok var det lite Norling kunne gjort annerledes akkurat i går. Laguttaket ga seg nesten selv, og det syntes å være et fornuftig bytte da Vadim Demidov ble byttet med Azar Karadas etter sidebytte. På benken satt det ikke mange etablerte med offensiv slagkraft, så det er nok heller langtidseffekten av et Norling-lag som etter ni kamper i sesongen kun har spilt til mer enn godkjent i halvannen kamp, som førte til frustrasjonen.

Norling førte Brann ned en divisjon, og svensken har pr. i dag ledet et Brann-lag som ni kamper inn i sesongen langt fra har overbevist. Slikt er det kun en medisin for – bedre spill og bedre resultater. Hvis ikke blir det neppe siste gang han hører fy-ropene fra fansen.

Publisert: