Bård Finne (20) ble Köln-helt foran 45.000 tilskuere

— Veldig, veldig gøy, sier bergenseren om sitt første Bundesliga-mål.

Publisert Publisert

UTLIGNER: Leverkusens keeper Bernd Leno er sjanseløs når Bård Finne brenner til. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB scanpix

  • Sindre Trygsland
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Den tidligere Brann-spilleren ble byttet inn på stillingen 0-1 i lokaloppgøret mot Bayer Leverkusen, med et snaut kvarter igjen å spille på Rhein Energie Stadion i Köln.

Bård Finne utlignet til 1-1 mot Leverkusen. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB scanpix

Og Finne var ikke vond å be. Seks minutter trengte han på banen før han sørget for 1-1 med sitt første mål på øverste nivå i Tyskland.— Det er både spesielt å score mot topspillere som de på Leverkusen, men at det skjer i et derby mot et lag som kommer 20 minutter herfra, gjør det enda mer spesielt, sier Finne om målet.

Stor opptur etter nyttår

Scoringen kom etter at tidligere Lillestrøm-spiller Anthony Ujah stusset ballen videre, før Finne banket ballen i det venstre med en kontant volley.

Les også

Slik vurderer Köln-eksperten Finnes fremgang

Etter en tung periode før jul, har Finnes proffeventyr gått langt bedre de siste månedene. For drøye to måneder siden fikk 20-åringen for første gang tillit fra start på øverste nivå, i dag nådde han nok en milepæl.

— Før jul så var jeg litt inn og ut av troppen. Nå føler jeg at jeg har vært nærmere og nærmere laget, og har fått flere innhopp hvor jeg kunne scoret. Derfor var det utrolig deilig å få hull på byllen, sier 20-åringen.

Les også

Finne startet sin første Bundesliga-kamp

Ønsker å bidra

I Februar sa Köln-ekspert Christian Oeynhausen dette til Bergens Tidende om Finnes situasjon i klubben.

— Jeg snakket med Stöger (Kölns hovedtrener) om Finne nylig, faktisk. Da sa han at Finne kom til å få flere sjanser og at han var på god vei. Det eneste som mangler er en scoring som vil gjenreise mye av selvtilliten hans, sa Oeynhausen.

Ni kamper brukte Finne på å få nettsus for første gang på øverste nivå.

— Jeg håper jeg får flere muligheter. Akkurat hva det betyr for meg vil jeg ikke spekulere så mye i, men jeg har levert en god søknad, sier han.

Med lørdagens poeng ligger Köln inntil videre på 12. plass i Bundesligaen. Avstanden ned til Hamburg på nedrykk er syv poeng, og med fire kamper igjen å spille skal det godt gjøres at Bård Finnes lag rykker ned.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Robben glitret igjen da Bayern slo Köln

  2. Tidligere eliteseriespiller beklager til geit etter denne feiringen

BT anbefaler

Slik tilbringer tyske Ralf karantenen i Norge. Smittevernlege er bekymret.

Smittevernlege Jens Eikås mener turoperatørene og turistene utnytter et smutthull i karantenereglene.

LES SAKEN
  1. Tysk fotball
  2. Bundesliga
  3. FC Köln
  4. Bayer Leverkusen
  5. Bård Finne