Ble vraket av Arna-Bjørnar, nå er Maria Brochmann på landslaget

— Jeg hadde aldri sett for meg dette.

Kalt inn på landslaget: Maria Brochmann fikk en overraskende beskjed onsdag kveld.
Publisert: Publisert:
Les også

La Manga-turneringen: Se alle kampene og høydepunktene her

icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Onsdag kveld fikk Arna-Bjørnars Maria Brochmann en beskjed hun ikke hadde ventet på. 21-åringen fra Bergen er tatt ut på samling med A-landslaget, bare fire måneder før Norge skal delta i VM i Canada.

Landslagsmeldingen står i sterk kontrast til beskjeden hun fikk fra daværende Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes for bare litt over ett år siden. Brochmann var da Åsane-spiller og hadde trent med Arna-Bjørnar frem mot jul.

— Jeg fikk beskjed om at jeg ikke fikk kontrakt. Det var en stor skuffelse, for jeg var virkelig innstilt på å ta steget opp i Toppserien, og følte selv at jeg var klar for det, sier Brochmann.

Kometkarriere

Hun fikk likevel fortsette å trene med Arna-Bjørnar, og midtbanespilleren bestemte seg for å vise at Kalvenes tok feil.

— Jeg elsker fotball, så motivasjonen forsvant ikke på grunn av beskjeden jeg fikk. Heldigvis ombestemte Morten seg en stund senere.

Gjennom 2014 bidro hun til at Arna-Bjørnar endte opp med bronse i serien. At hun nå skulle bli innkalt på Even Pelleruds landslag, er likevel en stor overraskelse.

— Da vi startet sesongen i fjor, fikk jeg mer spilletid enn jeg hadde trodd. Jeg leverte en ok vårsesong, fikk selvtillit, og følte at det gikk bedre og bedre utover i sesongen. Om sommeren var jeg på en U23-samling som var veldig lærerik, og nå topper det seg med A-landslaget. Veldig overraskende, fastslår Brochmann.

Ryland også tatt ut

— Om noen måneder er det VM, er det neste målet ditt å komme med dit?

— Nå må jeg ta denne samlingen først. Jeg har ikke noen forventninger til det som skal skje videre, men jeg skal gi alt, lover Brochmann.

Den andre spilleren som onsdag ble tatt ut til samlingen, er Ingrid Ryland, som nylig gikk fra Arna-Bjørnar til Liverpool. Fra før var bergenserne Maren Mjelde (Avaldsnes), Nora Neset Gjøen (LSK) og Melissa Bjånesøy (Stabæk) tatt ut til treningssamlingen i Oslo. Den finner sted fra 9. til 12. februar, og inneholder ingen kamper.

Arna-Bjørnar er torsdag på vei hjem til Bergen etter det Brochmann beskriver som en vellykket treningsleir på La Manga. Forrige uke slo Arna-Bjørnar Kolbotn 3-1, mens det onsdag ble 0-1-tap for Lillestrøm.

— Vi har gjort to relativt gode kamper, og har hatt høyt nivå og intensitet på treningene, sier Brochmann.

Maria Dybwad Brochmann

Født: 25. mars 1993

Klubb: Arna-Bjørnar

Tidligere klubber: Åsane

Posisjon: Sentral midtbane

Kamper/mål i Toppserien: 21/4

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA LA MANGA-KAMPEN MELLOM ARNA BJØRNAR OG KOLBOTN:

Publisert: