Møter Arsenal i kveld

<p>Roman Kienast prøvespiller for Norwich.</p>

Publisert:

Roman Kienast, ØsterrikeFEBRUAR Original bildetekst:Roman Kienast, Østerrike *** Local Caption *** Roman Kienast, Østerrike Foto: Jens Erik Jensrud

Rune Steen Hansen

HAMAR: Det kan gå fort i fotballverdenen. Og plutselig står utskjelte Roman Kienast med en gyllen sjanse når han løper ut på Norwich Citys hjemmearena Carrow Road i kveld.

Der spiller han treningskamp for de engelske kanarifuglenes reservelag som tar imot Arsenals såkalte «young guns». Gunners' reservelag er kjent som et skikkelig kvalitetslag, så det blir en bra test for Roman Kienast.

– Det blir spennende. Jeg føler meg i bra form. Jeg skal gi alt i denne kampen, sier Roman Kienast til HA-sporten.

Møter Wengers gullgutt

Arsenals reservelag er neppe like sterkt i kveld som det laget som slo Wigan 3-0 i ligacupen for en snau uke siden, men spillere som Jay Simpson, Jack Wilshere og Kieran Gibbs er alle bekreftet å være i Arsenals tropp. Simpson scoret to mål mot Wigan, mens 16-åringen Wilshere ble kåret til banens beste av Sky Sports. Komisk nok var han for ung til å motta bestemannsprisen som var en flaske champagne, men Arsène Wenger skrøt fælt av ham etter kampen.

– Cesc Fabregas og Jack Wilshere kan bli gode sammen. De har det samme potensialet og er begge spillere med karakter. De er ikke redde for å gå i kamp, sa Wenger.

Snakket med Roeder

Det betyr at det er gode fotballspillere HamKam-spiss Roman Kienast skal måle seg med i kveld.

Men allerede i går trente han med A-laget til Norwich.

– Det var en bra trening for meg, men jeg er ny her og er fortsatt litt usikker på nivået i forhold til det jeg er vant med fra HamKam og Helsingborg, sier Kienast.

Etter det HA-sporten erfarer, har Norwich fulgt Kienast en god stund. Det er derfor grunn til å tro at dette ikke bare er et tilfeldig treningsopphold. Hvis østerrikeren gjør sine saker bra i kveld, er det meget mulig at Norwich vil komme opp med et bud på spissen.

– De har uansett god tid på seg til å bestemme seg. Jeg blir her til fredag, og hvis det blir noen overgang, så blir det fra januar, sier Kienast, som i går hadde en prat med kanarifuglenes velkjente manager Glenn Roeder.

Med managererfaring fra både West Ham og Newcastle, er Roeder en av de mest profilerte managerne i Englands Championship (nivå to).

– Det var en hyggelig prat hvor han snakket litt om hvordan Norwich spiller. Roeder er en manager som liker å spille fotball langs bakken. Det er grunn til å tro at det kommer en del innlegg fra sidene. Og Norwich spiller 4-3-3, sier Kienast.

Flere gode spisser

I helga tapte Norwich 2-3 hjemme på Carrow Road mot Swansea i en kamp de dominerte spillemessig. Spissen Arturo Lupoli scoret lagets ene mål, mens det andre fikk de hjelp med av Swansea.

I tillegg til Lupoli, er Jamie Cureton og innleide Leroy Lita fra Reading klubbens mest kjente spisser.

Roman Kienast legger imidlertid ikke skjul på at han vil sette pris på en overgang til Norwich.

– Det er klart. Norwich er en stor klubb, og de har 26.000 tilskuere på hjemmekampene sine , sier 24-åringen.

Med Roeder som manager har de selvsagt ambisjoner om å spille på høyeste nivå, men pr. nå er laget neppe godt nok til å kjempe om opprykk. Foreløpig ligger Norwich på 19. plass – og det er nærmere til nedrykksstreken enn det er til kvalifiseringsplassene.

Riktig klubb

HamKam-direktør Truls Haakonsen bekrefter at Kienast er i Norwich, men han ønsker ikke å spekulere i hvor stor sjanse det er for at Kienast havner i Norwich.

– Vi synes det er greit at han er på et opphold der, så får vi se, sier Haakonsen.

Etter det HA-sporten har grunn til å tro, er Norwich en slik type klubb HamKam ønsker å selge til, fordi det er en klubb som har økonomiske muskler nok til å komme med godt bud.

En avtale mellom fem og ti millioner norske kroner kan være innen rekkevidde ved en slik overgang.

Det er for øvrig fortsatt uavklart om Helsingborg ønsker Kienast videre. Det henger trolig sammen med om Henke Larsson blir i klubben eller ikke.

Publisert: