Svømmepresidenten: - Nå må vi bruke tid sammen

<p>Alexander Dale Oens dødsfall preger alle. <strong>Se video!</strong></p>

Publisert Publisert

OSLO 20090714: President i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes, gratulerte Alexander Dale Oen og Ingvild Snildal med velfortjent kongepokal for innsatsen i NM i svømming på Tøyenbadet i Oslo tirsdag.Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Foto: Junge, Heiko

Svømmepresident Per Rune Eknes skal nå finne ut hvordan utøverne som er til stede i Flagstaff, Arizona kan ivaretas.

— Dette er noe vi raskt må diskutere og bruke litt tid på. Det er natt i Arizona nå, men det vi må finne ut nå er hvordan vi kan støtte og hjelpe alle der borte på best mulig vis.

Eknes er satt ut og sjokkert over dødsfallet til Norges kanskje aller fremste idrettsmann, Alexander Dale Oen:

— Dette er først og fremst grusomt for familien og alle hans nære. Mer er det ikke å si. Det er grufullt, sier Eknes, som ble orientert om dødsfallet via landslagsledelsen i svømming.

Eknes skal nå i et møte med Olympiatoppen for å diskutere nærmere hvilken form for støtte man kan yte til utøverne og troppen som er i Flagstaff.

— Jeg har aldri vært borte i noe slikt, og hadde heller aldri sett for meg at noe sånt kunne skje. Nå må vi bruke litt tid sammen slik at vi kan legge en plan, sier Eknes.

Hvordan vil du minnes Alexander Dale Oen? Skriv gjerne et minneord i kommentarfeltet.

Fakta om Alexander Dale Oen

  • Alexander Dale Oen var en norsk svømmer i verdenstoppen i brystsvømming.
  • Han ble født 21.05.1985 i Øygarden og døde 30. april i Flagstaff i Arizona i USA.
  • Meritter: Blant annet VM-gull på 100 meter bryst i Shanghai 2011. Vant OL-sølv på 100 meter bryst i Beijing 2008 og ble med det første norske OL-medaljør i svømming. Europamester på 100 meter bryst langbane i 2008, sølv på 50 og 200 meter bryst. EM-sølv på 100 meter bryst i 2006. Dale Oen fikk i tillegg åtte kongepokaler.
  • Dale Oen ble i 2011 kåret av Det europeiske svømmeforbundet til Europas beste herresvømmer. Han ble i 2008 tildelt utøvernes pris på Idrettsgallaen. I 2011 fikk han prisen for beste mannlige utøver på samme arrangement.

Tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett i 2011.

(Kilder: Store norske leksikon, Wikipedia)

Publisert