Stabæk snudde kampen – avanserte i bunnkampen

NADDERUD (VG) (Stabæk – Haugesund 2–1) Stabæk sitt liv i Eliteserien har hengt i en tynn tråd, men med en viktig snuoperasjon mot Haugesund ble håpet fornyet.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Stabæk er nå på kvalikplass med 21 poeng, ett poeng foran Brann, som tapte mot Vålerenga. Mjøndalen på sisteplass med 19 poeng.

– Det var en veldig viktig seier. Det skjønner alle, og hvert fall vi. Ikke bare fordi vi tar tre poeng, men fordi vi snur kampen og vinner 2–1. Det gir energi, sier Stabæk-sjef Eirik Kjønø til VG, som før kampen sa at han håpet på å se et offensivt Stabæk-lag som «gunner» på.

Og det fikk han virkelig se. Det var noen sprudlende blåkledde spillere som gikk ut på gressmatten på Nadderud søndag kveld. Men de kongeblå klarte ikke å omsette det gode pasningsspillet til noen skikkelig store sjanser i første omgang, men etter ett mål i bakleksen snudde hjemmelaget kampen til seier.

– Jeg tror alle i Stabæk følte litt på den at det kunne skje igjen. Vi hadde ikke snudd kamper før i år, men jeg hadde troen. Det må jeg innrømme, og det er ikke løgn heller, sier Kjønø.

STRAFFE?: Alioune Ndour ble felt innenfor 16-meteren av Ivan Mesik. Dommer valgte å ikke blåse.

Førsteomgangs mest kontroversielle situasjon kom allerede etter 13 minutter da Alioune Ndour ble felt av Ivan Mesik inne i 16-meteren. Dommer Sigurd Smehus Kringstad lot den gå til gjestenes fortvilelse og lagene gikk til pause på stillingen 0–0.

– Jeg mener det er en klar straffe, han taklet meg bakfra. Det var en dårlig avgjørelse av dommeren, sier Ndour til VG.

Det er ikke forsvarsspilleren enig i.

– Nei, det skulle ikke vært straffe. Han falt uten at jeg var nær han, sier Mesik til VG.

TOK LEDELSEN: Kristoffer Velde sendte Haugesund i ledelsen mot Stabæk søndag.

Men det skulle ta snaue 70 minutter før noen av lagene klarte å gjøre seg tellende.

Det var Niklas Sandberg som kom seg alene med sin navnebror, Stabæk-keeper Marcus Sandberg. Haugesund-vingen fyrte av, men keeperen reddet. På returen sto Kristoffer Velde og prikket inn returen.

– Det var fint å score igjen. Jeg har hatt et par assist nå, så det var fint med mål igjen, sier Velde til VG som er skuffet over å ha tapt på tampen av kampen.

– Det er veldig skuffende. Det er en kamp vi skulle ha vunnet, men nok en gang for dårlig, sier Haugesund-sjef Jostein Grindhaug til VG.

FEIRE: Stabæk kunne ferie etter at Mathis Bolly satte inn vinnermålet mot Haugesund søndag.

Haugesunds ledelse holdt kun i kappe seks minutter. For da Sturla Ottesen fikk ballen inne i feltet fra innbytter Victor Wernersson og banket ballen i nettet fra én meters hold, var det like igjen på Nadderud stadion.

Og Stabæk var ikke ferdig der. Mathis Bolly kom inn fra benken og snudde kampen med et kjempe skudd i krysset. Dermed var første hjemmeseier siden 8. august sikret for Stabæk.

– Det er derfor jeg kommer innpå der. Når jeg klarer det, er det helt topp, sier Bolly til VG.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk