Ruud til kvartfinale: - Målet er å vinne «back-to-back»

(Casper Ruud - Dennis Novak 6–4, 7–6) Casper Ruud (22) virker å ha tatt med seg godfølelsen fra Båstad til Gstaad.

GOD PÅ GRUS: Forrige helg vant Casper Ruud Swedish Open. Denne uken skal han prøve å gjøre det samme i Swiss Open.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Ruud spiller denne uken Swiss Open i den sveitsiske landsbyen Gstaad. I forrige uke tok han karrierens tredje ATP-tittel på svensk jord i Båstad.

– Målet er å vinne «back-to-back», slår pappa og trener, Christian Ruud, fast overfor VG etter at kvartfinalebilletten er i boks torsdag.

Etter mesterskapstriumfen forrige uke kan nemlig sønn Ruud for første gang i karrieren vinne to turneringer på rad.

– Casper er jo god nok til å vinne disse turneringene. Han er i god form, men små marginer og dagsform spiller også inn, sier pappa Ruud til VG.

Den 22 år gamle forehandspesialisten har tre tidligere ATP-titler å vise til: Argentina Open i 2020, Geneva Open i 2021 og Swedish Open i 2021.

I sin åpningskamp i Swiss Open, mot østerrikske Dennis Novak (27), fortsatte Snarøya-gutten der han slapp sist uke, og beseiret østerrikeren i strake sett.

– Novak er en god spiller. Han kan slå gode spillere når han har gode dager, så det var ingen enkel motstander, sier pappa Ruud som også var fornøyd med måten sønnen taklet å spille i den tynne luften i alpelandet Sveits.

Etter seieren over Novak står 22-åringen nå med fem strake seiere på sitt favorittunderlag, grus. Sist han tapte på det underlaget var i 3. runde av French Open mot Alejandro Davidovich Fokina tilbake i starten av juni.

STØ KURS: Ruud ledet oppgjøret mot Novak fra start til slutt.
  • Hele turneringen sendes på Discovery+.

I kvarten venter vinneren av en annen åttendedelsfinale mellom mellom nederlandske Tallon Griekspoor og franske Benoît Paire. Den kampen spilles en gang etter 15.00 torsdag.

– Paire er Paire. Han har begynt å spille bedre enn det han har gjort de siste årene, men Casper har godt overtak på han i innbyrdes oppgjør, sier pappa Ruud og fortsetter om sønnens potensielle kvartfinalemotstandere:

– Griekspoor er så absolutt en god spiller. Det ville blitt en interessant match. Casper fikk en tøff kamp mot han i Acapulco tidligere i år.

Veteranen Paire er rangert som nummer 49 i verden, mens Griekspoor ligger på 105.-plass på verdensrankingen.

NESTE HINDER? Casper Ruud og Benoit Paire møttes også under French Open tidligere i år. Da endte det med norsk jubel.

Swiss Open er en såkalt ATP 250-turnering. Det er de lavest rangerte turneringene på ATP-touren, under ATP 500 og ATP 1000. Høyest rager de prestisjetunge Grand Slam-turneringene.

Ruud er tredjeseedet i turneringen bak forhåndsfavoritt Denis Shapovalov (nummer 10 i verden) og Roberto Bautista Agut (nummer 16 i verden). Ruud er per nå nummer 14 på verdensrankingen.

  • VG+ Sport viser Casper Ruuds kamper i Generali Open neste uke
FORHÅNDSFAVORITT: Denis Shapovalov er førsteseedet i Swiss Open. Turneringstablået gjør at han og Casper Ruud kan møtes i en potensiell semifinale av Swiss Open.
Publisert: