Koss gir seg i Norges idrettsforbund

Johann Olav Koss (52) stiller ikke til gjenvalgt som visepresident i Norges idrettsforbund. Skøytelegenden ønsker å bruke mer tid sammen med familien.

NYE OPPGAVER: ohann Olav Koss ønsker å bruke mer tid sammen med familien, og trekker seg fra Idrettsforbundet.
  • Magnus Gamlem, VG
Publisert Publisert

Det var Dagbladet som omtalte saken om Koss’ avgang først. Koss ble innstilt som visepresident i Norges idrettsforbund i mai 2019, og var valgt for en toårsperiode.

Etter 25 år i utlandet tok han med seg familien hjem til Norge i 2019. Sammen med kona Jennifer Lee Koss og deres fire barn, Aksel, Anabelle, Andreas og Arne Alexander har de nå bosatt seg i Koss’ hjemland.

Da VG slår på tråden holder han på å lese for barna før sengetid. Og det er nettopp barna og familien som gjør at han velger å trekke seg fra Idrettsforbundet.

– Jeg har kommet til dem konklusjonen at jeg har for mye å gjøre. Det har kommet fryktelig mange henvendelser etter Mesternes mester, også er det mye med familien – med integrering blant annet – og kona min har fått mange spennende oppgaver. Vi i familien må få nok tid sammen. Min tid er uansett ute, da jeg ble valgt for to år. Kanskje kommer jeg tilbake en annen gang, sier Koss til VG.

Han ønsker også å vie mer av tiden til Right To Play – en organisasjon han selv var med å starte. De jobber for barns rettighet til å leke – uansett hvor i verden de vokser opp.

I en pressemelding sier idrettspresident Berit Kjøll at hun beklager at Koss ikke stiller til gjenvalg på idrettstinget 2021.

– Jeg har stor forståelse for det valget Johann nå har tatt. Jeg har hatt dialog med ham og har vært kjent med de vurderinger som resulterte i dette valget. Jeg har også respekt for at han nå ønsker å bruke mer tid med familie og på andre viktige prosjekter han også er involvert i. Samtidig er jeg takknemlig for at vi fortsatt får glede av Johann sitt sterke engasjement og idrettspolitiske arbeid i tiden frem mot vårens idrettsting, sier hun.

Koss ble folkehelt under OL på Lillehammer i 1994, hvor han vant hele tre gull på hjemmebane. I det siste har det norske folk igjen fått øynene opp for den tidligere skøyteløperen, hvor han imponerte i en av NRK-programmets klassiske øvelser.

Publisert
  1. Johann Olav Koss
BT anbefaler

– Hadde alt av gode venner og var skoleflink

Silje Helen Kvandals mor tok ordet i rettssalen torsdag.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne skadet etter sammenstøt i sentrum

  2. Dette kan bli byens nye hotell

  3. Fortsatt munnbind på fly

  4. Utestedene rydder dansegulv og jobber dobbeltskift. – What, skjer det allerede?

  5. Se deg selv eller naboen slite seg i mål

  6. 11-åringen løp på kjempetid