Solskjær har fått sportsdirektør – svarer på Haalands nye rekord

Dette er mannen Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær nå skal rapportere til.

NYE JOBBER: John Murtough (t.v.) og Darren Fletcher har fått nye roller i Manchester United.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Manchester United har ansatt John Murtough som klubbens første sportsdirektør. Det melder klubben selv på Twitter.

Murtough ble hentet til Manchester United fra Everton av David Moyes. Han har vært i klubben siden 2014. De siste årene har han jobbet som sjef for utvikling. Nå er klubben i mål med en prosess som har tatt tre år.

– Dette er en spennende tid for alle i Manchester United hvor førstelaget, akademiet og kvinnelaget hevder seg - og det er mer på gang. Det er en ære å lede Manchester Uniteds fotballavdeling og få jobbe sammen med Ole, Casey (Stoney, manager for kvinnelaget) og så mange andre som er så dedikert i jobben med å sikre denne klubben suksess, sier Murtough til Uniteds hjemmeside.

Mens Ole Gunnar Solskjær får siste ordet når det kommer til spillerkjøp er det Murtough som skal gjøre kartleggingen og finsikte nye spillere.

Klubben har også ansatt den tidligere spilleren Darren Fletcher som teknisk direktør. Også dette er en ny stilling i Manchester United-systemet.

– Dette er viktige ansettelser som skal styrke utviklingen vi har tatt som klubb de siste årene i vår jakt på suksess, sier Ed Woodward, vise-styreformann i klubben.

– Som sportsdirektør vil John jobbe på daglig basis sammen med Ole Gunnar når det gjelder rekruttering og andre strategier som skal sikre at førstelaget får den støtte som trengs for å oppnå suksess, heter det på Manchester Uniteds hjemmeside.

Også Manchester Uniteds sjefforhandler Matt Judge har fått ny tittel. Han blir nå direktør for fotballforhandlinger.

Torsdag skal Manchester United i ilden mot Milan i åttedelsfinalen i Europa League. Tirsdag ble Ole Gunnar Solskjær forbigått av superspiss Erling Braut Haaland på listen over mestscorende nordmenn i Champions League. Haaland står med 20 scoringer etter to mål mot Sevilla.

– Det var bare et spørsmål om tid før han scoret mer enn meg, men å oppnå det i en alder av 20 år er fantastisk. Det er ikke så mange flere superlativer man kan bruke. Det jeg ønsker å si til han, kommer jeg til å ta med han direkte på norsk, sier Solskjær til TV 2.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk