Begge Stabæk-keeperne glapp: - Aldri lett å komme inn på den måten

BEKKESTUA (VG) (Stabæk - Vålerenga 0–2) Først klønet førstekeeper Marcus Sandberg (30) det til og ble utvist. Inn kom debutant Jonas Brauti (22) som misset da Vålerenga vant på Nadderud for første gang på syv år.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Da kom det røde kortet opp av brystlommen til dommer Tore Hansen og Sandberg måtte ta en tidligere dusj enn planlagt. Sandberg nølte litt med ballen i bena, ble satt under press og mistet ball til Tobias Christensen. Stabæk-keeperen forsøkte å redde seg inn igjen og handset utenfor sin egen sekstenmeter.

– Han får den litt forbi meg, mens jeg prøver å gjøre meg så stor som mulig. Han prøver å drible, også er jeg borti den med fingrene. Vi har mange mann bak ballen, så det er ikke bare å score heller, sier Sandberg til VG, med en tydelig henvisning til at han selv mener det røde kortet er strengt.

På benken fikk den 22 år gamle reservekeeperen, Jonas Vatne Brauti, plutselig hastverk med å få på hansker, leggskinn og sko før han ble kastet inn til sin debut i Eliteserien i det 52. minutt.

– Jeg hadde ikke sett for meg å få debuten i dag, men sånn er det å være andrekeeper. Jeg har vært litt forberedt på at det kunne skje det siste året. Jeg har trent lenge for dette, så jeg synes det var moro. Lufta gikk dessverre litt ut av oss etter 0–1, sier Brauti til VG.

– Hvordan er det å bli kastet inn på denne måten?

– Det er en rar situasjon, for man vil aldri at lagkameratene skal gjøre feil. Men jeg må tenke på mitt og være i min modus.

De to keeperne delte et lite øyeblikk mens 22-åringen gjorde seg klar.

– Jeg sa bare til ham at han skal ta det rolig og spille sitt eget spill. Det er aldri lett å komme inn på den måten, men jeg synes han taklet det bra, sier Sandberg om keeperkollegaen.

Og da han kom inn ble Brauti umiddelbart satt på prøve. Først stanset han en god heading fra Fredrik Oldrup Jensen, før han gjorde seg stor da Amor Layouni kom alene i gjennom. To potensielt kampavgjørende redninger på fem minutter fra debutanten.

Men drøyt fem minutter før full tid glapp det for ham også. Et Vålerenga-innlegg ble lempet inn i boksen. Brauti stormet frem for å bokse den ut, var for sent ute og Christian Borchgrevink satte i stedet ballen i mål.

På overtid fikk også Vålerenga-innbytter Seedy Jatta en scoring og sørget for at det endte 2–0 – Vålerengas første seier på Nadderud siden 2014.

Stabæk-spiller Mats Solheim mener hjemmelaget først og fremst var uheldig etter tapet for Vålerenga.

– Det var seigt å få denne. Vi spiller en jevn førsteomgang, også oppstår den situasjonen med det røde kortet. Da blir det tøft å stå imot. Men samtidig synes jeg vi gjør en god jobb og skaper et par farligheter. Hadde vi hatt litt mer marginer kunne vi ha fått med oss noe, sier den tidligere Hammarby-spilleren til VG.

Stabæk-trener Jan Jönsson tok tapet med fatning.

– Det er tungt at det glipper sånn på slutten. Men jeg er veldig fornøyd med førsteomgangen. Vi er påskrudde, før det blir en ny kamp da vi får det røde kortet. Det så lenge bra ut da også, men det holdt ikke, sier Jönsson til VG.

I Vålerenga-leiren var de naturlig nok langt mer tilfredse med de tre poengene.

– Etter to uavgjortkamper måtte vi ha seier i dag. De greide å hindre den ene sjansen etter den andre, blir det selvfølgelig frustrerende. Da gjelder det å ha tålmodigheten til å skape, sier Dag-Eilev Fagermo til VG.

– Hva er du mest tilfreds med i dag?

– At vi vinner. Vålerenga har ikke vunnet her siden 2014, svarer Fagermo kontant.

Kaptein Jonatan Tollås Nation erkjenner at seieren satt langt inne.

– Dette var helt nydelig. Personlig kjente jeg meg litt tung. Å kjempe seg til tre poeng her var veldig deilig. Det er en god følelse å se backen Oldrup vår slå nydelig inn på Borchgrevink på den første, også har vi Ousame Sahroui på det andre. Det går nesten ikke an å beskrive det han gjør, sier sunnmøringen til VG.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering