Romania-kampen avlyses: – Vi er svært skuffet

BUCURESTI/OSLO (VG) Norges herrelandslag i fotball kommer ikke til å dra til Romania for å spille Nations League-kamp søndag. Det får de norske stjernene til å rase.

SKUFFET: Norges kapteinsteam Martin Ødegaard, Stefan Johansen og Joshua King sier i en pressemelding at de er svært skuffet over at myndighetene tvinger dem til å bli hjemme.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi er svært skuffet over at myndighetene tvinger oss til å bli hjemme. Alle de øvrige 54 UEFA-nasjonene spiller landskamper denne uka bortsett fra Norge. Dette er svært ødeleggende for landslagets ambisjoner på kort og lang sikt, sier Stefan Johansen, Martin Ødegaard og Joshua King i en pressemelding fra NFF.

Der bekrefter NFF det UEFA meldte i en e-post til VG tidligere lørdag kveld: Kampen mot Romania søndag kveld avlyses.

Selv om det ikke blir kamp søndag jobber NFF med en nødløsning til kampen mot Østerrike:

Les også

Omar Elabdellaoui har testet positivt på coronaviruset

– NFF mener at vi kan reise innenfor regelverket. Den norske regjeringen sier nei til dette. Det er vi uenig i, men vi kan selvsagt ikke trosse regjeringen, sier fotballpresident Terje Svendsen i pressemeldingen.

«NFFs vurdering er at covid-19-forskriften ikke har tatt høyde for situasjonen som har oppstått i landslagstroppen», heter det videre.

Bakgrunnen er at landslagskaptein Omar Elabdellaoui fredag testet positivt på coronaviruset, og at resten av den norske troppen måtte i umiddelbar karantene.

BLIR HJEMME: Det blir ingen Nations League-kamp mot Romania for Erling Braut Haaland, Leo Skiri Østigård, og resten av det norske landslaget.

«Forferdelig kveld»

Spillergruppen synes også det er merkelig at de nå kan dra hver til sitt med rutefly.

– Nå reiser vi hjem med rutefly i morgen. Det godtar norske myndigheter, samtidig som de sier nei til at vi reiser i karantene adskilt fra alle andre på charterfly til Romania, sier landslagets kapteinsteam, bestående av Ødegaard, Johansen og King.

Norges Idrettsforbund skriver derimot i en pressemelding på sin hjemmeside at de støtter avgjørelsen om å avlyse kampen.

Les også

Ødegaard utnevnt til ny rolle på landslaget

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, kaller det en «forferdelig kveld».

– Vi har blitt satt i en posisjon som knapt nok noen annen UEFA-nasjon har vært i noen gang, sier han til VG, og tilføyer at man ikke hadde noe valg slik situasjonen utviklet seg.

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer i prosessen, men det har vært en eneste lang arbeidsdag fra morgen til kveld, med involvering på alle nivåer i denne saken.

Heller ikke i Romania ble dette en jubelkveld.

– Det er en rar situasjon. Vi feirer ikke. Ikke i det hele tatt. Det hadde vært mye bedre å vinne på banen, om det hadde vært mulig, sier teknisk direktør i det rumenske fotballforbundet, Mihai Stoichita, i en uttalelse.

Jobber med nødlandslag

Norges Fotballforbund opplyser til VG lørdag kveld at de nå jobber med en mulig ny tropp til onsdagens planlagte kamp mot Østerrike.

– Vi prøver å få opp et alternativ. Det er for tidlig å si noe om det vil bli noe av. Vi vil jobbe med det fra tidlig i morgen, men det vil gå utover dagen før vi kan si noe mer om det. Støtteapparatet og trenerteamet hører med i den prosessen, sier Bjerketvedt til VG.

Men det er ikke bare Norges karantene som står i veien for den kampen. Myndighetene i Østerrike er nemlig i ferd med å gjennomføre en full nedstengning, noe som betyr at den landskampen allerede sto i fare.

I e-posten fra UEFA lørdag kveld skriver de at disiplinærutvalget nå skal se på utfallet av Romania-avlysningen. Sannsynligvis betyr det at Romania gis seieren på walkover (3–0). Hvis UEFA-utvalget kommer frem til at det ikke er NFF sin «skyld» at kampen ikke kunne spilles kan det avgjøres på loddtrekning.

– Kampen kan ikke utsettes da det ikke finnes datoer ledig. Dersom vi ikke møter er det stor sannsynlighet for at disiplinærkomiteen vil dømme tap 0–3. Vi står i tillegg i fare for å bli holdt økonomisk ansvarlige for kostnader relatert til kampen. På toppen kan vi risikere økonomisk trekk da UEFA taper inntekter, uttalte konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til VG før lørdagens bekreftelse.

Les også

Romania-kampen kan bli avgjort på loddtrekning: – Er jo ikke lagets feil

De norske spillerne har hele tiden uttalt at de vil spille kampen.

– Hele spillergruppa er dypt fortvilet over at norske myndigheter nekter oss å reise til de to avgjørende Nations League kampene mot Romania og Østerrike, heter det i en felles uttalelse publisert på fotballforbundets hjemmesider.

Publisert: