Barcelona til cupsemifinale etter utrolig snuoperasjon

(Granada - Barcelona 3–5) Barcelona var på vei hodestups ut av cupen fram til det stod 88 minutter på klokka. Da våknet de til gagns.

  • Jens Friberg, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Granada tvang Barcelona til å jobbe hardt for avansementet i kvartfinalen av den spanske cupen og tok en tomålsledelse takket være Robert Kenedy og Roberto Soldado.

Etter halvtimen klønet Barcelonas franske midtstopper Samuel Umtiti og landsmann Antoine Griezmann det ordentlig til, førstnevnte mistet ballen til herr Alberto Soro - som slo ballen perfekt inn til den fremadstormende Kenedy.

Han styrte ballen enkelt inn bak en utspilt Marc-André ter Stegen.

– De skal på død og liv spille seg ut her, Barcelona. Det vet vi de er gode på, men her misser de, kommenterte Bernt Hulsker på det VG+-sendte oppgjøret.

Soldado-show

Etter intermezzoet jaktet Barcelona en utligning, men da Griezmann slurvet med et gjennomspill mot Frenkie de Jong, tok hjemmelaget grådig tak i den lillefingeren de ble tilbudt.

Soldado timet løpet sitt til perfeksjon, men Umtitis forsvarsarbeid får neppe anerkjennelse av andre enn tilhengere av énmetersregelen.

– En tung sesong ser ut til å bli enda verre, kommenterte Vegard Aulstad på VG+.

Nok et feilsteg hadde ikke Barcelona råd til denne sesongen. De ligger ti poeng bak serieleder Atlético Madrid i La Liga, de tapte supercupfinalen på skandaløst vis da Lionel Messi slo ned en motspiller og åttedelsfinalemotstander Paris Saint-Germain i Champions League kommer til å bli en hard nøtt å knekke.

Messi tok ansvar

Lionel Messi brettet opp ermene og slo en aldeles utsøkt gjennombruddspasning mot Antoine Griezmann, som begynte tilbakebetalingen for sine tidligere synder ved å styre ballen via målvakten, stolpen og inn.

Scoringen kom like før full tid og la dermed grunnlaget for en sluttspurt.

Og for en sluttspurt det ble. Messi fikk ballen i sin absolutte favorittposisjon og banket ballen i innsiden av stolpen og ut. Danske Martin Braithwaithe klarte ikke styre inn det påfølgende innlegget.

Messi igjen. Igjen lempet han mot Griezmann, franskmannen nikket uselvisk på tvers til venstreback Jordi Alba - Barcelonas assistkonge stupte inn 2–2 to minutter på overtid og reddet ekstraomganger.

Alba avgjorde

Der tok Alba på seg den mer vante servitørrollen og prikket et innlegg perfekt på pannebrasken til Antoine Griezmann.

Franskmannen, som hadde gjort så mye for at Granada scoret både ett og to mål, stanget inn målet som så ut til å sende Barcelona videre.

Granada var imidlertid ikke helt ferdige. Carlos Neva ble lagt i bakken av Sergino Dest i feltet, hjemmelaget fikk straffespark og Fede Vico scoret med selvfølgelighet.

Da er det greit for Barcelona at de har Lionel Messi. Igjen la han opp til Barcelonas scoring da han trakk seg inn og fyrte av, returen ble styrt i mål av de Jong.

All tvil ble feid til side da målsniken Alba (!) banket inn en aldeles utsøkt volley på Griezmanns pasning.

Barcelona - og Ronald Koeman - kunne puste lettet ut.

Publisert
  1. FC Barcelona
  2. Lionel Messi
  3. Fotball
BT anbefaler

Sommeren er våt, og strømmen er dyr. Hvordan henger det sammen?

For deg som sliter med logikken i tomme vannmagasiner og skyhøye strømpriser, under alle regnbygene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Ikke still disse spørsmålene til barnet ditt

  2. Ingen ledige fastlegar når tusenvis av studentar gjer sitt inntog: – Eg har gitt opp

  3. 187 evakuert fra brann på gigantskip på Stord: – Alle er gjort rede for

  4. Denne trappen får Sigrid (94) til å grøsse: – Jeg tror de kan hvis de vil

  5. Synne (32) omkom i ulykke: – Hennes kollegaer og Bergen fengsel er preget

  6. – Fridde til kjæresten foran scenen. Det var helt sykt!