RBK-spissens forvandling: – Jeg fikk jævlig mye dritt

TRONDHEIM (VG) Kontrasten mellom Dino Islamovic (27) våren 2020 og våren 2021 kunne knapt vært større. Rosenborg-spissen har gått fra utskjelt til brennhet.

UROKKELIG: For et år siden var det mange som tvilte på Dino Islamovic. Nå har det blitt stille fra skeptikerne. Her feirer han mål mot Odd i oktober i fjor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

To klyper salt anbefales til observasjonene fra Rosenborgs treningsfelt idet vi skriver 27. april 2021, for det er tross alt ikke spilt en eneste tellende kamp ennå, men signalene er ikke til å misforstå:

Alle VG har snakket med i og rundt RBK-troppen, trekker frem Islamovic som lagets beste spiller med under to uker til seriestart.

Han har scoret i tre av tre treningskamper og omtales som «forvandlet» fysisk; lettere, kvikkere, mer på hugget.

Og det er ikke lenger tvil om hvem som er førstevalg. Islamovic er RBKs spiss – punktum.

Slik var det ikke for et år siden, da en noe morsk nysignering opplevde en turbulent sesongstart etter overgangen fra Östersund.

Les også

Henriksen kan være ferdig på landslaget: – Rosenborg er mitt fokus

Allerede før første serierunde ble RBK enig med Torgeir Børven om en kontrakt. Islamovic rakk knapt å legge ned sitt første skift i Eliteserien før plassen hans på laget hadde blitt et hett diskusjonstema.

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson kalte Børven-signeringen en «fallitterklæring» mot Islamovic og betegnet kjøpet av svensken som «gambling».

Det hjalp ikke at han gikk målløs av banen i sine fem første seriekamper. Etter 12 runder sto han med ett mål.

– Jeg opplevde det som at jeg fikk jævlig mye dritt når laget ikke fungerte, sier Islamovic i VGTV-programmet «Silly Season», som du kan se i sin helhet her:

– Samtidig skal jeg ikke stikke under stol at jeg ikke synes jeg var bra nok i de første kampene. Jeg ser alltid på meg selv først. Jeg var ikke bra. Jeg synes noe av kritikken var berettiget, men hvor mye … det er opp til hver og en å bestemme, sier den montenegrinske landslagsspilleren.

– Hvorfor var du ikke bra nok?

– Jeg synes jeg var ganske bra i laget før corona, så kom viruset og karantene og så videre. Jeg kom tilbake litt utrent. Så begynte kampene, kombinasjonene med laget stemte ikke, så ble det som det ble.

Andre halvdel av sesongen ble langt bedre enn den første. RBK-skuten kom på rett kjøl, det samme gjorde spissens målform: Han scoret 11 mål på sine 17 siste seriekamper, mens Børven ble henvist til benken og deretter solgt til Tyrkia.

Han fikk også landslagsdebuten for Montenegro.

Les også

Børven brennhet i Tyrkia etter mental test

Over vinteren ser Islamovic ut til å ha bygget videre på den positive utviklingen: Hareide beskriver en spiller som er bedre trent, har bedre selvtillit og brukes på en annen måte i laget.

– Dino har vært veldig bra gjennom hele vinteren. Vi bruker ham tidligere og oftere enn i fjor. Han har alltid jobbet hardt, men ofte slitt alene. Nå er han mye viktigere i vår oppbygning enn før. Og jo mer involvert han er, desto sikrere blir han på seg selv, sier Hareide om «oppspillspunktet» sitt.

Selv beskriver spissen sin forvandling slik:

– Jeg fikk mine kamper på høsten og scoret ganske mange mål på høsten. Jeg fikk selvtillit, trente bra på vinteren i Malmö og her i sesongoppkjøringen. Denne gangen har jeg ikke hatt noe avbrudd, så det kjennes bra.

– Og nå sikter du deg inn på toppscorertittelen?

– Det er klart. Det er det som er målet.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering