Frekk frisparkperle da Molde svarte Bodø/Glimt

(Molde-Sarpsborg 08 4–1) Samtidig som Bodø/Glimt herjet med Strømsgodset, stanget Molde lenge mot Sarpsborg 08. Men en forrykende andreomgang toppet med et lurt frispark sørger for at Molde holder tritt helt i toppen.

 • Daniel Nerli Gussiås, VG
Publisert Publisert

Eirik Ulland Andersens frisparkscoring ble høydepunktet for gulljagende Molde hjemme mot Sarpsborg 08. Allerede neste torsdag møtes Molde og Bodø/Glimt til en tidlig gullduell, og da smakte det nok ekstra godt for romsdalingene å fortsette og bygge videre på seiersrekka etter flere dårlige opplevelser før landslagspausen.

– Jeg er fornøyd med scoringen, men jeg burde egentlig hatt hat trick i dag med alle frisparkmulighetene jeg hadde. Jeg satt den vanskeligste, men bommet på alle som kom i drømmeposisjon. Jeg må hjem og øve, sier Ulland Andersen til Eurosport.

– Han har den x-faktoren, så han fortjente dette. Han jobber knallhardt hver eneste dag. Eirik fortjener alt av sjanser han får, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport om frisparkscoringa.

Årsbeste

Moe likte mye av det han fikk se, spesielt etter hvilen. Selv kaller han dette for årsbeste.

– Jeg er fornøyd med andreomgang når vi scorer fire, men det er ikke slik at jeg var misfornøyd med alt i førsteomgang heller. Jeg savnet litt tempovekslinger og motsatte bevegelser, men vi jobbet oss inn i det. Dette er nok den beste 90. minutteren vi har hatt i år. Det var godt gjennomført, oppsummerer Moe til Eurosport.

Selv om de lenge slet med å trenge igjennom, festet hjemmelaget umiddelbart grepet om kampen på det ferske kunstgresset på Aker stadion. Nærmest i den første omgangen var Ohi Omoijuanfo med en halvsjanse, men ellers lå gjestene imponerende godt i ramma og forsvarte seg godt.

Nære selvmål

Tidvis imponerte gjestene med det høye og aggressive presset sitt, uten at det ble det helt store av det når de først vant ballen. Det ble med et par halvsjanser på dødballer og etter innlegg fra sidene. Gjestenes største mulighet den første omgangen var faktisk da Molde-midtstopper Sheriff Sinyan nesten sleivet ballen i eget nett. Lagene gikk i garderoben målløst.

Vi trengte bare å vente ett minutt av den andre omgangen før kampens største mulighet kom. Martin Bjørnbak rotet det til, og serverte Anton Saletros en gavepakke. Sarpsborg-spilleren kom alene med keepervikar Oliver Petersen, men sviktet under press.

Og det satt virkelig fyr i kampen. Fem minutter senere spilte Molde klikk-klakk i Sarpsborgs 16-meter. Haugen, Hussain og til slutt Brynhildsen spilte Ohi helt alene på bakre stolpe. 1–0.

Ohi Omoijuanfo og Ola Brynhildsen sørget for at Molde fikk hull på byllen.

Overrasket keeper

Da løsnet det virkelig for hjemmelaget. Eirik Ulland Andersen og Molde fikk frispark i god posisjon ute ved hjørnet av 16-meteren. Da kom den mye omtalte frisparkvarianten.

De fleste, keeper Anders Kristiansen inkludert, forventet et innlegg. Men Molde-spilleren forsøkte heller å legge ballen helt ned i keeper nærmeste hjørne. 2–0 var et faktum, på usedvanlig frekt vis.

Dagens tredje kom da midtstopper Martin Bjørnbak lurte seg fri inne i feltet, og kunne stange ballen ned i motsatt hjørne.

Til tross for at gjestene hang brukbart med før pause, var de ikke i nærheten etter hvilen - helt til innbytter Kristian Fardal Opseth hælflikket ballen i nettet like før slutt. Men det ble med det ene trøstemålet, før Birk Risa fastsatte sluttresultatet til 4–1 på overtid.

– Dette er en pinlig opptreden av oss i egen boks. Det er helt uakseptabelt, sier Sarpsborg 08-kaptein Joachim Thomassen i et intervju med Eurosport.

Dermed står Lars Bohinen med ett poeng på sine første to kamper i sjefsstolen i klubben. Allerede søndag venter Rosenborg på Lerkendal.

– Vi gjør en del uvante forsvarsfeil på alle målene. Vi hadde en sjanse til å gå opp til 1–0 tidlig i andreomgang, men man må ta sjansene. Sånn sett taper vi fortjent, sier Bohinen.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Molde FK
 2. Sarpsborg 08
 3. Eliteserien
 4. Fotball
BT anbefaler

– Det er en trykkende og uvirkelig stemning, nesten litt uhyggelig

Politiet har funnet båt, årer og klesplagg. Tre personer er fortsatt savnet etter robåt-ulykken i Kvam.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Har forfalt i årevis: – Skal gjøre det til en av byens perler

 2. Svenskene overtok Mohn-eventyret. Nå har de hentet ut milliarder.

 3. – Det kunne vært hvem som helst

 4. Sivilforsvaret avslutter innsatsen

 5. Flom- og jord­skred­fare fra torsdag: – Store hendelser kan forekomme

 6. Køer i Arna etter at E16-tunnel ble stengt