Norling tviler på om Demidov blir klar til seriestart

Selv håper Vadim Demidov å rekke seriestarten, men Rikard Norling går langt i å avskrive den langtidsskadde.

Det begynner å bli lenge siden Vadim Demidov spilte fotball. Nå håper han å rekke seriestarten.
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Demidov har ikke spilt for Brann siden i april i fjor. Lenge var det en vond hæl som holdt ham ute, nå er det tre delvis avrevne sener bak i det venstre låret som skaper problemer. Han har smerter, men sier selv han klarer å skjøtte den fysiske delen av treningen.

— Jeg har vært med på all den fysiske treningen, jeg har trent alle intervallene jeg skal. Jeg vil tro jeg er bedre fysisk enn noen sinne. I tillegg har jeg vært med litt med spillerne, deltatt på oppvarmingen og litt sånt to ganger i uken.

Løping, sykling og vektløfting går fint, men eks-landslagsspilleren har knapt trent med ball de siste ni-ti månedene. I mellomtiden har han blitt omskolert til midtbanespiller, hvor han ønsker å bli vurdert som et alternativ til den defensive rollen i Rikard Norlings såkalte "diamant".

- Når trapper du opp treningen?

— Når jeg føler meg 100 prosent sikker. Jeg må bygge opp venstrebeinet slik at det blir like sterkt som det høyre. Det går fremover, men det tar tid.

- Rekker du seriestart?

— Jeg håper det. Det er en enkel test, det. Når venstrebeinet er like sterkt som det høyre, så er jeg klar. Nå er det på 70 prosent.

Med til Spania

Fra før er det klart at en annen av Branns mer meritterte spillere, spissen Marcus Pedersen, går glipp av serieinnledningen på grunn av et avrevet korsbånd i kneet. Rikard Norling mener det er mulig for Demidov å rekke seriestarten om temmelig nøyaktig to måneder. Men treneren virker ikke å se på det som videre realistisk.

— Han er i rehabilitering, så får vi se hvordan kroppen svarer. Han er jo ikke i fotballtrening overhodet ennå.

- Kan han rekke seriestarten?

— Det er mulig, men så ligger han etter i fotballtreningen, så det er nok mye å håpe på. En ting er jo å være tilgjengelig, en annen er å være tilgjengelig for 90 minutter uke etter uke. Det siste trenger han nok mer tid på seg til å klare.

17. februar reiser Brann til spanske La Manga på treningsleir. Demidov blir etter all sannsynlighet med Brann-troppen til Spania. Spørsmålet er om den russisk-ættede nordmannen har noe på de grønne, spanske plenene å gjøre allerede da.

— Ja, vi forutsetter at han blir med til Spania. Håpet er at han har tatt steg fremover til den tid, sier Norling.

Seks kamper på to år

Med unntak av en enkelt Europaliga-kamp for russiske Anzhi, har Demidov spilt fem fotballkamper totalt siden mars i 2013. Skadeavbrekk og manglende tillit i Russland har gjort at Demidovs karriere har fått en bråstopp. Spørsmålet er hvilket nivå han har inne når han forehåpentlig en gang i løpet av 2015 vender tilbake på banen. Men akkurat det later til å være Demidovs minste bekymring.

— Det er lenge siden jeg spilte kamp, ja. Men jeg vil bare være 100 prosent før jeg er med, slik at det ikke blir inn og ut. Men det er jo ikke fotballprestasjonene som er problemet her, det handler om å få kroppen i gang.

Vadim Demidov

Alder: 28

Posisjon: Midtstopper/sentral midtbane

Tidligere klubber: Manglerud/Star, Sandefjord, Hønefoss, Rosenborg, Real Sociedad, Celta de Vigo, Eintracht Frankfurt, Anzhi

Kamper for Brann: 5

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Vadim Demidov
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Branns lege bekrefter: Pedersens korsbånd røk

BT anbefaler

Aleksander (35) fra Bergen omkom på fjelltur

Mannen var alene på fjelltur mellom Malmangernuten og Melderskin i Rosendal da han omkom.

LES SAKEN