Bare én av ti skylder nedrykket på Roald Bruun-Hanssen

Folket klandrer treneren og spillerne.

BARE EN IGJEN: Roald Bruun-Hanssen (bak) er ferdig i Brann, mens trener Rikard Norling fortsetter.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Respons har gjennomført en meningsmåling for Bergens Tidende i perioden 15.-18. desember. 600 bergensere har svart på spørsmålet "Hvem mener du har hovedansvaret for at Brann rykket ned til 1. divisjon i år?".

Les også

Hvem pokker er Nest-Sotra?

Svarene er kanskje overraskende. For bare én av ti av de spurte legger hovedansvaret på mannen som gikk av — daglig leder Roald Bruun-Hanssen. I stedet legger folket ansvaret over på spillerne - 28 prosent av de spurte mener det var her skoen trykket. 18 prosent ansvarliggjør trener Rikard Norling, mens styret i klubben pekes på av 13 prosent av de spurte.

BTs Brann-blogger Eduardo "Doddo" Andersen var en av dem som mente Bruun-Hanssen måtte gå av. I Andersens blogg fra 29. november, skrev han dette: "Brann er ikke bare spillere, medlemmer, ansatte og ledere, det er en hel by, og den byen krever hans avgang."

"Doddo" tror nå at folkeopinionen har snudd, etter at Bruun-Hanssen gikk av.

— Folk har et annet bilde av Bruun-Hanssen etter intervjuet han gjorde i Ballspark på bt.no etter at han hadde sagt opp. Dersom Bruun-Hanssen hadde hatt en annen kommunikasjonsstrategi, tror jeg han kunne sittet fremdeles. For dette intervjuet var åpenhet i praksis. Hvis han hadde kommunisert dette tidligere, tror jeg vinden kunne snudd, sier Andersen.

- Spillerne sluppet unna

Meningsmålingen indikerer at de yngste av de spurte legger skylden i noe større grad over på Bruun-Hanssen, mens de i større grad frikjenner Rikard Norling. I den andre enden av aldersskalaen, er ansvarsfordelingen stikk motsatt. "Doddo" er selv klar på hvem han i størst grad holder ansvarlig for nedrykket:

FÅR SKYLDEN: Det er trener Rikard Norling, ikke Brann-leder Roald Bruun-Hanssen, som får skylden for fiaskosesongen.

— Det er Rikard Norling. Han prøvde på for mye på for kort tid. Han har det største ansvaret, men Bruun-Hanssen har også ansvar for en kontinuerlig nedtur gjennom de siste syv årene.

Les også

Nedrykksklubbene ville ikke tatt samme risiko som Brann

Erlend Vågane er leder for Branns medlemsutvalg. Etter nedrykket var medlemsutvalget klare på at de mente Bruun-Hanssen burde trekke seg. Vågane synes det er vrient å svare på hvem som har hovedansvaret for at Brann rykket ned:

— Det var et vanskelig spørsmål. Jeg klarer ikke å svare på det, i hvert fall ikke på stående fot. Det er sammensatt, sier Vågane.

Han sier han ville trodd at Bruun-Hanssen i større grad hadde blitt tillagt hovedansvaret.

— Men samtidig kjenner jeg igjen kritikken mot spillerne fra mange jeg har snakket med. At de kanskje har sluppet unna med for lite kritikk, sier Vågane.

Les også

Brann-draktene latterliggjøres i utlandet

Han kommer frem til at ansvaret for nedrykket må legges på spillerne og treneren, mens ansvaret for Branns nedtur på det langsiktige plan må tilfalle lederen — altså Roald Bruun-Hanssen.

— Styret må også ta en betydelig del av ansvaret, i og med at de ikke gjennomførte vedtaket om å ansette en sportssjef, peker Vågane på.

- Mange er ansvarlige

Branns konstituerte daglige leder Vibeke Johannesen er blant dem som føler seg ansvarlig for nedrykket:

— Jeg er sikker på at alle som har vært involvert i sesongen føler seg ansvarlige på ett eller annet nivå for det som har skjedd. Det er ingen enkeltgruppe eller enkeltperson som er ansvarlig for at vi rykket ned.

— Er du overrasket over at Norling bare fikk hovedansvaret hos 18 prosent? Treneren får ofte skylden når det går galt?

— Nei. Jeg er ikke overrasket over det. Det at ansvaret er spredd på flere, viser at publikum ser at mange er ansvarlige.

— Roald Bruun-Hanssen har fått mye kritikk, og var den som trakk seg. Hva tenker du om at ikke flere enn 10 prosent plasserer hovedansvaret for nedrykket hos ham?

— Jeg tror det er mange som mener at Roald har gjort en god jobb og ser det gode arbeidet han har gjort. Det blir for enkelt å bare peke på ham.

Johannesen peker på at det kanskje var Bruun-Hanssens kritikere som ropte høyest, og som til slutt fikk gjennomslag for sine krav:

— Kritikken mot ham ballet på seg, og så var det noen stemmer som ble hørt. Men det er flott at denne undersøkelsen viser at det ikke var så mange som var kritiske til Roald som det kunne se ut som. Vi som er tett på vet at Roald har gjort en kjempejobb.

BT kontaktet Roald Bruun-Hanssen for å få hans kommentarer til undersøkelsen Respons har foretatt. Han ønsket ikke å gi noen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk