Disse lokale toppspillerne er på klubbjakt

Et helt lag av lokale toppspillere står uten kontrakt. Her er BTs lokale bosman-ellever.

LEDIGE PÅ MARKEDET: Eirik Birkelund, Simen Næss, Håkon Opdal og Aleksander Solli er alle solide navn med vestlandstilknytning.
 • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det må være gode tider for norske fotballag som ønsker å forsterke med en spiller fra Hordaland. Denne vinteren står nemlig et helt lag av lokale spillere uten kontrakt med sine respektive klubber.

Bergens Tidende har samlet de beste lokale bosman-spillerne på ett lag, og resultatet er et lag med mye erfaring fra Norges to øverste nivåer.

Laget er satt opp i en 3-5-2-formasjon.

Keeper: Håkon Opdal

Alder: 33

Klubb: Start

Den tidligere landslagskeeperen fra Odda har virkelig fått sin renessanse i år. Opdal har storspilt for et Start-lag i fullstendig oppløsning, og blir av flere, deriblant fotballekspert Lars Tjærnås, omtalt som "årets keeper" i eliteserien. Han er til og med blitt målfarlig.

 • Se målet hans her

Start vil vente med å si om de gir et nytt kontraktstilbud før sesongen er over. Om de rykker ned, blir han mest sannsynlig ikke med.

Stopper: Yaw Ihle Amankwah

Yaw Amankwah i aksjon for Sandefjord.

Alder: 27Klubb: Sandefjord

Det har vært en tøff sesong for den høyreiste Fana-gutten i returen til eliteserien. Etter en trøblete sesongoppkjøring preget av skader, fikk han starte fem kamper på stopperplass i vår. I juni røk han korsbåndet og mistet resten av sesongen. Er så smått begynt å trene med ball igjen, men er ikke ventet å bli spilleklar før på nyåret.

Vil ikke få nytt kontraktstilbud av Sandefjord.

Stopper: Aleksander Solli

Alder: 25

Klubb: Viking

Rødtoppen signerte en korttidskontrakt med Viking i høst. Overgangen fra Hønefoss ble dog ikke helt slik den tidligere Vadmyra-spilleren hadde sett for seg. Solli fikk kun to innhopp og spilte totalt 13 minutter på Norges høyeste nivå. Tidligere i sesongen var han en av de første Rune Skarsfjord skrev ned på dommerkortet i Hønefoss.

Fra før har Solli eliteserie-erfaring med både Hønefoss og Vålerenga, og har markert seg med sine spektakulære frispark.

Stopper: Jakob Glesnes

Alder: 21

Klubb: FK Fyllingsdalen

Jakob Glesnes (til høyre i oransje) feirer Åsane-scoring.

Denne høsten må kunne sies å være det etterlengtede gjennombruddet for stoppertalentet fra Sotra. Under låneoppholdet i Åsane var lysluggen, som tidligere har trent med Liverpool, fast på laget og en viktig bidragsyter til at klubben fra nordre bydel berget plassen i 1. divisjon.Nå løper kontrakten hans med FK Fyllingsdalen ut, og Glesnes er klar for å flytte på seg. Åsane er interessert, men det ser ut til at Sarpsborg 08 blir hans nye arbeidsgiver.

Kantspiller: Joakim Hammersland

Alder: 25

Klubb: Nest-Sotra

Joakim Hammersland.

Åsane-gutten har vært en av Nest-Sotras mest stabile spillere i 1. divisjon. Gjorde seg kjent for de fleste bergensere da han scoret på Brann Stadion 16. mai. Har nesten vært involvert i samtlige av Nest-Sotras kamper siden opprykket, og står denne sesongen oppført med fire mål og tre målgivende pasninger.Har vært i samtaler med Nest, som ønsker å forlenge kontrakten med spilleren. Foreløpig er ingen avgjørelse tatt.

Indreløper: Eirik Birkelund

Alder: 21

Klubb: Brann

21-åringen fra Nattlandsfjellet er sannsynligvis Bergens best trente fotballspiller. Har etter returen fra ungdomsakademiet til franske St. Étienne slitt med å spille seg til en fast plass på laget i Brann. Etter å ha vært uheldig med skader i starten, fikk han i sommer og høst omsider sjansen til å vise seg frem av Lars Arne Nilsen.

Gode prestasjoner til tross, er han av Brann blitt veid for lett for eliteserien, og har fått beskjed om å finne seg ny klubb. Kanskje andre eliteserieklubber gjør en annen vurdering?

Defensiv midtbanespiller: Max Bjørsvik

Alder: 26

Klubb: Nest-Sotra

Max Bjørsvik.

Nests kaptein er riktignok egentlig midtstopper, men har spilt på midtbanen i store deler av høstsesongen. Sotrastrilen ble kåret til årets spiller av Nest-Sotra denne sesongen, etter å ha levert på et stabilt høyt nivå. Fikk i fjor høst sjansen hos Vålerenga, men låneoppholdet ble aldri en suksess.Bjørsvik har annonsert at han ønsker å bli med Nest-Sotra ned til 2.-divisjon, med mindre han får et tilbud fra eliteserien. Kontrakten med Nest er foreløpig ikke signert, så det tilbudet kan fortsatt komme.

Indreløper: Øystein Aksnes

Alder: 24

Klubb: Nest-Sotra

Øystein Aksnes i skuddet mot Brann.

Arnabuen stjeler sjelden overskriftene, men har vært en tro sliter på flere 1. divisjonslag de siste årene. Først i Løv-Ham, så i Notodden og i de to siste sesongen for Nest-Sotra. Aksnes har vært en av Nests mest benyttede spillere de to siste sesongene, uten at det har blitt så mange målpoeng av det.Nest-Sotra har vært i samtaler med spilleren om en ny kontrakt, men fortsatt er situasjonen uavklart.

Kantspiller: Joakim Våge Nilsen

Alder: 24

Klubb: FK Haugesund

Joakim Våge Nilsen i duell med Bodø/Glimts Patrick Berg.

Man skal ikke skru klokken langt tilbake før hele Norge lå langflate etter å sikre seg 24-åringen fra Bømlo. Siden har et utall skader satt en stopper for utviklingen til stortalentet. Denne sesongen fikk han kun syv kamper fra start for FK Haugesund, og noterte seg for ett mål. Forrige sesong spilte han alle kampene.Haugesund har offentliggjort at midtbanespilleren, som også kan spille venstreback, ikke får forlenget kontrakten. Foreløpig har ikke spilleren mottatt noen tilbud fra andre klubber, melder Bladet Sunnhordland.

Spiss: Kristoffer Nesse Stephensen

Alder: 24

Klubb: Åsane

Kristoffer Nesse Stephensen i duell med Sogndals Babacar Sarr.

Spissen fra Dalen vil nok lenge bli husket for å ha skaffet straffesparket som sikret Åsane fornyet 1.-divisjonskontrakt denne sesongen. Bruddet han pådro seg i situasjonen gjør dog at han mister hele sesongoppkjøringen neste år. Stephensen har med sin anvendelighet vært en helt sentral spiller i Åsanes jubelsesong, og har bidratt med fem scoringer. Blant annet to mot Brann.Åsane er i samtaler med spilleren og kommer til å gi et nytt kontraktstilbud.

Spiss: Simen Næss

Alder: 26

Klubb: Nest-Sotra

26-åringen fra Godvik har vært en av Nest-Sotras største profiler i 1. divisjon. I debutsesongen i divisjonen delte han toppscorertittelen med Steffen Lie Skålevik, mens han i år scoret viktige mål på tampen av sesongen. En sesong ble delvis spolert av en langvarig bihulebetennelse i vår.

Den driblesterke angriperen var en del av Nest-laget som rykket opp i 2013. Før Brann-kampen annonserte Næss at han ikke kom til å signere ny kontrakt med klubben. Både Stabæk og Sandnes Ulf har tidligere vist interesse.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Viking7511146816
2Lillestrøm6420124814
3Molde6312117410
4Sarpsborg 085311106410
5Vålerenga630379-29
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. FK Fyllingsdalen
 3. SK Brann
 4. Åsane Fotball
 5. Nest-Sotra

Les mer om dette temaet

 1. Landslagskeeperen røk i tottene på Hødds klubblegende som 16-åring

 2. Slik skal Norge bore hull i den ungarske «murblokka»

 3. Hemmelighetene fra EM for 15 år siden

BT anbefaler

– Jeg holder det litt lavt mens de er her, så fyrer vi det opp etterpå

Det er god stemning når russen fester med foreldrene sine.

LES SAKEN