Brann gambler med den viktigste jobben

KOMMENTAR: Rune Soltvedt mangler mye av den kompetansen en sportssjef bør ha.

NY UTOFORDRING: Rune Soltvedt er ny sportssjef i Brann.
  • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det er ikke svært overaskende at en bedrift ansetter en midlertidig sjef i en permanent stilling. Når Brann satser på Rune Soltvedt som ny sportssjef, så har jeg imidlertid en følelse av at det er gambling.

En kan si mye positivt om 46-åringen på bakgrunn av fotballkompetanse, og arbeid over lengre tid med yngre spillere, men Rune Soltvedt har ingen erfaring fra en del av de viktigste områdene en sportssjef skal betjene.

Les også

Branns nye sportssjef: - Jeg har mye å lære

Da tenker jeg først og fremst på spillerlogistikk, og deretter på det å drive tøffe kontraktsforhandlinger med strie agenter, overivrige foreldre, og kravstore spillere.

BT-kommentator Tore Strand

Den delen av jobben mangler Soltvedt fartstid fra, og læringskurven bør være bratt skal han bidra til at Brann reiser seg som klubb igjen.Rune Soltvedt har ikke vært involvert i toppfotball på noe nivå som spiller eller leder, og har kun erfaring fra det halve året han har fungert som midlertidig sportssjef. Jeg er ikke imponert over noen av de spillerkjøpene han har vært involvert i.

Amin Nouri har fylt tomrommet etter Andreas Vindheim på en grei måte, men ikke mer. Bismar Acosta, Alejandro Castro, Kenneth Udjus og Alex Horwath har i mine øyne ikke bidratt til at Brann er blitt et bedre fotballag.

Det finnes aldri noen garanti for at et kjøp av en spiller skal bli noen suksess, men eksemplene over gjør meg skeptisk til om Rune Soltvedt har den teften, og gutsen som skal til for å finne de rette spillerne.

Styreleder Eivind Lunde roser Rune Soltvedt for den jobben han har gjort i Brann, ikke minst i arbeidet med de unge spillerne. De godordene er vel fortjente, men da er mitt spørsmål. Hvorfor ikke ansette Rune Soltvedt som utviklingssjef? Der har han de aller beste forutsetningene for å gjøre en god jobb i en viktig funksjon.

Rune Soltvedt er en solid fagmann med ti års kjennskap til det indre liv i Brann. De verdiene han har betonet, liker jeg. Soltvedt har vært en talsmann for økte treningsdoser, og en toppidrettskultur som med tid og stunder bør gjennomsyre hele klubben.

Les også

Brann vil legge kunstgress på Stadion

Med valget av Rune Soltvedt som sportssjef, Vibeke Johannessen som daglig leder, og Lars Arne Nilsen som trener, fremstår Brann med en lokal forankring. Det tror jeg de færreste har noe i mot, men det handler uansett om å levere resultater, og ta steg som gjør at Brann står bedre rustet til å bli den solide eliteserieklubben den bør være.

Rune Soltvedt har fornuftige tanker om fremtiden, og hvordan en klubb bør drives. Jeg håper også han har hendene på rattet og blikket rettet mot de neste ukene og månedene.

Det å ha en uttalt ambisjon om å hente de rette spillerne med de rette holdningene til Brann, er godt nytt. Jeg kjenner Rune Soltvedt som en dedikert klubbmann, og en hardtarbeidende kar som gjør alt for at Brann skal ta skritt i riktig retning.

Jeg håper min skepsis til hans manglende kompetanse blir raskt glemt. Ikke noe vil glede meg mer enn om han tar kommandoen fra første stund, og staker ut en kurs for Brann som overlever tøffe tider og trenerskifter. Er det noe Brann trenger så er det en sportssjef som synes, som representerer de rette holdningene, og bidrar ikke kun med ord, men med handling til at Brann igjen kan bli den toppklubben den bør være.

Publisert