Castro takker Gud etter hat-tricket

VIDEO: Se Brann-spillerens hat trick her.

  • Kim Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

OS — BRANN 1-6

KUVENTRÆ (BT.NO): Det fantes ikke snev av spenning da Brann tok seg videre til andre runde på bekostning av Os torsdag kveld. Men selv om ikke 3.-divisjonslaget fra nabokommunen var noen trussel, var det viktig for flere av Brann-spillerne å vise seg frem for trener Rikard Norling. Den som grep muligheten best, var Alejandro Castro. Costaricaneren laget halvparten av Branns mål i 6-1-seieren, og var nest sist på ett. Etterpå sendte han, som bildet viser, en takk opp til himmelen.

— Jeg er kristen og har Gud og Jesus i livet mitt. Uansett hva jeg gjør, så vet jeg at de er der. Derfor takker jeg alltid Gud etter scoringer og kamper, forklarer Castro.

  • LES OGSÅ: Spøker med Hanstveit etter cupfesten

- Fotball ikke viktigst

Han er ikke den første Brann-angriperen som setter sin lit til høyere makter. Kim Ojo benyttet som mange vil huske enhver anledning til å snakke om hva Jesus betydde for ham. Martin Pusic er et annet eksempel, han stakk til og med på tjuvperm til en nigeriansk TV-pastor etter at serien var over. Også Castro forteller velvillig om hva religionen har å si for ham.

— Jeg har vokst opp med denne livsstilen, og har veldig respekt for alle mennesker. Religion er viktig for hele mitt liv, ikke bare på fotballbanen. Fotball er en sport, en lidenskap. For meg er det også jobben, men det er ikke det aller viktigste i livet. Jeg har Gud og jeg har min familie, sier angriperen, som bare har startet én av de tre første seriekampene i år.

Det var mot Strømmen, da Castro sto for ett av målene i 2-0-kampen. Med tre nye fulltreffere mot Os skulle han ha gode muligheter for en plass i elleveren mot Jerv mandag. Selv føler han seg på ingen måte sikker, og mener det er feil å hevde at han bør spille.

— For meg som spiss er det alltid viktig å score. Det er derfor jeg er her. Men konkurransen om plassene er hard. Jeg tenker at man aldri kan bli sint dersom man ikke får spille. Som fotballspiller får man betalt for å være tilgjengelig, men det er trenerens jobb å velge hvem som skal spille. Han har sine ideer, og som spiller må du følge disse ideene. Det eneste jeg kan gjøre, er å jobbe hver dag, sier Castro.

- Styrker sine sjanser

Brann-trener Rikard Norling er klar på at et hat trick betyr noe når han skal ta ut neste startellever, selv om det kom mot 3.-divisjonsmotstand.

— Absolutt. Mandag er det en ny kamp og et nytt uttak, men det er klart at Alejandro unektelig har styrket sine sjanser. Det handler også om at han lærer seg spillemåten ordentlig, og der blir han bedre og bedre. Både Castro og Larsen viste kvalitet og klasse, det gjorde de virkelig, sier Norling.

Han fikk en behagelig kveld på sidelinjen.

— Det var herlig å vinne komfortabelt. For oss var godt å få scoret en del mål, det har vi lengtet etter. Cupen kan være vanskelig, men her så vi den forskjellen som det skal være mellom lagene, nikker svensken tilfreds.

Skaanes-dobbel

Ved siden av Castro sto Kasper Skaanes (2) og Erik Huseklepp for Branns mål.

— Som en offensiv spiller lever jeg på en måte av mål og målgivende, så jeg er fornøyd med å få to av hver i denne kampen. I første omgang hadde vi mange fine angrep, før vi slapp oss litt ned etter pause, oppsummerer Skaanes.

At Os fikk sitt trøstemål ved Børge Borgen på slutten, betydde lite for en fornøyd Brann-gjeng.

— Dette gir oss en god følelse. Vi tok kampen veldig seriøst, og jeg tror det var en flott kamp å se på for publikum, oppsummerer Castro.

Publisert
  1. Fotball-NM
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Brann knuste Os, Castro med hat-trick

  2. Da Brann endelig scoret, gikk TV 2 i svart

  3. Spøker med Hanstveit etter cupfesten

BT anbefaler

Han ville skrive om strøm. Så sa hans tre år gamle datter noe som skremte ham.

Forfatter Runar K. Dahle har skrevet det som er blitt omtalt som en «cybergrøsser».

LES SAKEN