Norling: - Vil Brann at jeg skal være her, så finnes jeg her

Rikard Norling gikk langt i å stille plassen sin til disposisjon etter Levanger-kampen.

Publisert: Publisert:
FRUSTRASJON: Rikard Norling møtte frustrerte Brann-supportere etter tapet for Levanger.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Vi sparer leseren for å gjenoppleve kampen. De som ikke har sett den, skal skånes. Brann tapte 1-4, og Rikard Norling kom naturligvis i fokus etterpå. Brann har vunnet tre av sine ti kamper i 1. divisjon, året etter at de rykket ned. Og Norling sier det alle vet:— Situasjonen er prekær.

Les også

Brann må fjerne Norling

Det begynner den også å bli for treneren.

— Vi har planlagt et styremøte torsdag, der er sport som alltid på agendaen. Det er naturlig at kveldens tap er på agendaen, også, sier Branns styreleder Eivind Lunde.

— Jeg er veldig skuffet. Og overrasket. Det var utrolig svakt, dette. Jeg følte ikke at jeg så på et lag som kjempet om opprykk, sier styrelederen.

Norling innrømmer at han er presset.

— Dette er en situasjon som ikke er bra. Brann behøver å vinne fotballkamper og det er naturligvis er press på meg og det arbeidet jeg utfører.

- Vurderer du din stilling?

— Jeg er ydmyk overfor situasjonen. Uansett hva, så finnes jeg her om Brann anser at det er det beste. Om det så er for ett minutt, eller for neste kamp så finnes jeg her.

- Betyr det at du stiller plassen din til disposisjon?

— Nei, jeg sier det at det er en vanskelig situasjon og jeg vil egentlig ikke si det ene eller det andre, annet enn at jeg er ydmyk overfor situasjonen. Vil Brann at jeg skal være her videre på kort eller lang sikt, så finnes jeg her. Og så er jeg fullt klar over at situasjonen er prekær.

- Jeg står

I svensk presse har Norling tidligere gitt uttrykk for en slags forbauselse over at han fikk fortsette i Brann etter nedrykket. Det har ennå ikke kommet krystallklare signaler fra Brann-styret om at Norlings fremtid er usikker. Men ett er sikkert - svensken går ikke av frivillig.

- Hvor lenge orker du å fortsette?

— Meg skal du ikke spørre slik. Jeg står. Paradoksalt nok med glede. Samtidig må klubben vinne kamper, og slik det så ut i dag, er det ikke bra.

- Betyr det du sier at hvis Brann vil ha en annen trener, så er det ok for deg?

— Nei, det har jeg ingenting å si noe om. Det er ikke min oppgave.

- Nei, men du vurderer ikke å slutte selv?

— Det er en vanskelig situasjon.

- Det er derfor jeg spør?

— Ja, og det er derfor jeg svarer slik. Jeg kan velge to ulike varianter, om klubben vil at vi kjører på videre, så gjør vi det.

Les også

Slik opplevde Doddo Brann-marerittet: - Verre tap har jeg aldri opplevd

— Han har vår tillit

BT snakket med tre spillere etter kampen, alle tre har en viss posisjon i garderoben. Samtlige fikk spørsmålet om det er best for Brann å fortsette med en annen trener. Samtlige svarte, med små variasjoner, det samme:

— Vi kan ikke skyte på hverandre nå. Vi har tillit til treneren, sier Erik Huseklepp.

— Treneren har vår tillit, sier Azar Karadas.

— Vi har tillit til Rikard, sier Vadim Demidov.

Og Rikard Norling har fått med seg støtten fra spillerne som for tiden underpresterer.

- Føler du tillit hos spillerne?

— Ja, paradoksalt nok, så gjør jeg det. Men kjeg fortjener det kanskje ikke.

- Anser du at du er rett mann til å snu det?

— Jeg konsentrerer meg om at situasjonen er som den er. Om jeg skal fortsette å gjøre det jeg har gjort, så kanskje vi helt plutselig har snudd det. Jeg skal ikke gå lengre enn å si at jeg har full respekt for situasjonen. Siden er det opp til styret.

BT har tidligere avslørt at det koster Brann i underkant av 1,5 millioner kroner å løse Norling fra kontrakten. I helgen ble det stort slått opp i Sverige at Norlings agent angivelig skal ha vært i trenermøter med AIK og at Norling skal ha vært på agendaen. Det avviser hovedpersonen.

- Stemmer det?

— Nei.

- Det er feil?

— Ja.

Publisert: