Huseklepp: - Det er stort for meg å spille kamp 300

Kom inn til stor jubel fra fansen

KLUBBLEGENDE: 11 år etter hans første Brann-kamp spilte Erik Huseklepp sin 300. kamp mot Strømsgodset.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Erik Huseklepp er blitt en legende på Brann Stadion. Mot Strømsgodset søndag kom han inn til sin kamp nummer 300. Til stor applaus fra Store Stå og resten av Stadion.

— Jeg fikk en god mottakelse – som jeg alltid gjør – men kanskje ekstra god i dag, sier en smilende Huseklepp.

Pappa Ingvald spilte for Brann frem til 1979 og Erik hadde fast plass på Stadion når han kom til klubben sommeren 2005. Han legger ikke skjul på at det var en stor opplevelse.

— Det var stort for meg å spille kamp 300. Det er klubben jeg har fulgt siden jeg var 5–6 år, og jeg gikk alltid på stadion før jeg ble spiller her. Så det var vanvittig stort for meg og jeg er stolt av den prestasjonen, sier 31-åringen.

Han ligger på fjerdeplass over mestspillende spillere i klubben, og det er bare 16 kamper opp til Erlend Hanstveit på tredjeplass.

Les også

Treneren smiler av Brann-heltens gullsnakk

Setter pris på fansen

11 år etter hans første kamp kan det gå mot slutten for Huseklepp. Han takket nylig nei til en ettårsavtale med klubben, og fremtiden er usikker. Kanskje var den gode mottakelsen et signal fra fansen om at han må bli?

— Det vet jeg ikke, de ville nok heller vise at de setter pris på at jeg har spilt så mange kamper for Brann. Jeg setter i hvert fall veldig stor pris på det. De kan synge så høyt hver gang for min del, gliser Huseklepp.

Store Stå regnet med at vingen skulle komme innpå, og hadde klart to store bannere som strekte seg over Frydenbø-tribunen når han kom innpå. "Hele stadion får sting, når Erik spiller ving" sto det.

— Det var veldig fint, og tusen takk for det, sier Huseklepp.

- Kommer du til å svare med et banner tilbake neste gang?

— Å spille med et banner på magen? Det hadde vært kult, spørsmålet er om det kanskje hadde blitt litt mye luftmotstand.

Nesten to rekorder i en kamp

Men det var ikke bare rekorden på 300 kamper som var i tankene til Huseklepp når han entret banen søndag. Han er bare et mål unna å komme på topp-ti-listen over mestscorende Brann-spillere gjennom tidende.

— Det klarte jeg ikke i denne kampen, jeg ventet på den ene kontringen. Planen var å ta begge i en smekk, men sånn gikk det ikke.

Det gikk ikke mot Godset, men han er i god form om dagen og han inntar forhåpentlig listen før sesongen er over.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering