Slik ble Branns nye spiller oppdaget

Amadayia Rennie fra Liberia er klar for et nytt kapittel i sitt europeiske fotballiv.

PÅ PLASS: Amadayia Rennie deltok torsdag på Brann-trening for første gang. Han er kommet på lån fra Hammarby, mens Jakob Orlov er gått motsatt vei.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I overgangsvinduets mest hektiske fase, er det ikke Amadayia Rennie som har stukket av med flest bokstaver i bergenspressen. Men i skyggen av Marcus Pedersen-salget og Steffen Skålevik-forhandlingene, ble Rennie denne uken Brann-spiller.

BALLSPARK: Last ned i iTunes her!

25-åringen, fra det lille landet Liberia i Vest-Afrika, kom på lån fra Hammarby som et rent bytte med Jakob Orlov — spissen som gikk på lån motsatt vei. Avtalene gjelder ut sesongen.

Torsdag trente Rennie på Nymark for første gang. Han imponerte ingen av dem som så på.

— Det var ikke den beste treningen jeg har hatt, men jeg synes det gikk greit, sier Rennie. Farten hans trekkes frem til stadighet, men den fikk han ikke vist i det trange boksspillet Brann-gjengen drev med.

Les også

- Det tok ikke lang tid før det begynte å bli delikat med trenerfar og spillersønn i Brann

Slik kom han til Norden

Rennie har uansett kommet til et nytt kapittel i den vanlige afrikanske fotballdrømmen — spill i Europa. Den ble oppfylt allerede i 2009. Året før var han kaptein for det liberiske U20-landslaget.

— Da så en speider for klubben Elfsborg meg i en turnering, og i januar 2009 ble jeg invitert til en treningsmåned med dem i Sverige, forteller Rennie.

Elfsborg-oppholdet gikk fint, Rennie viste lovende nok takter til å få toårskontrakt. Siden har han spilt for fire svenske klubber, før overgangen til Brann denne uken.

- Hvorfor ønsket du å gå til Brann?

— Det er en stor klubb. Jeg har sett dem i et par kamper, og de har en del gode spillere. Så har jeg ikke fått så mye spilletid i Hammarby i år.

- Hvorfor ikke?

— Det er et vanskelig spørsmål. Alle klubber har en sjef, som bestemmer. Kanskje passet jeg ikke i hans planer, kanskje var jeg ikke god nok.

Soltvedt: - Sett ham mye

I Hammarby er det samlet mange gamle Brann-kjenninger. Birkir Sævarsson og Jan Gunnar Solli er begge spillere der, mens Patrik Hansson er i trenerteamet, slik han lenge var i Brann. Det skal ikke være tips fra disse, men Branns selvsyn som vekket interessen for Rennie. Sportssjef Rune Soltvedt bekrefter at han er speidet på fra tribuneplass.

— Vi har sett ham ganske mye. Vi så tidlig at han hadde gode ferdigheter. Han er kraftfull, har god fart og er god én mot én, sier Soltvedt.

Både han og trener Lars Arne Nilsen er klare på at Rennie kan være både ving og spiss. Rennie selv sier det samme, men at han liker seg best på en av kantene.

— Det er en kvikk, kjapp offensiv spiller som kan score mål. Først og fremst er han en bakromsspiller som kan være kant og spiss. Vi er spente på hva han har å komme med, men må gi ham litt tid. Det defensive har jeg ikke fått sett av ham ennå, sier Nilsen.

- Du ble ikke blendet av det han gjorde på denne førsteøkten?

— Ikke blendet, men han er en som skal spille på store flater. Først når vi får sett ham der, hvor han kan vise farten sin, kan han vurderes ordentlig. Men jeg synes han hang bra med.

Det var Brann som overfor Hammarby foreslo å inkludere Rennie i Orlov-avtalen. Om det var et lurt grep, gjenstår å se. Rennie er i alle fall ikke redd for å gi seg selv litt fallhøyde.

— Jeg er veldig god når jeg får mye rom og brukt farten min. Da er jeg veldig god, sier Amadayia Rennie.

Han har ikke scoret, men notert seg for to målgivende pasninger i sine ni kamper for Hammarby i år.

Publisert: