Marcus Pedersen ga Strømgodset håp om Europa-avansement

Drammenserne fikk med seg viktig bortemål fra Danmark.

Publisert Publisert

SCORET: Marcus Pedersen satte inn Strømsgodsets mål mot Sønderjyske (arkivfoto). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

SØNDERJYSKE — STRØMSGODSET 2-1

Marcus Pedersen endte måltørken på bortebane, men to enkle feil kostet Strømsgodset et 1-2-tap i 2. kvalifiseringsrunde i europaligaen mot Sønderjyske.

Danskene tok ledelsen på hjemmebane etter snaut ti minutter da Truls Kløve snek seg bak høyreback Lars Vilsvik og stanget Sønderjyske i en tidlig ledelse.

Etter det handlet det meste om Strømsgodset. Både Marcus Pedersen og Muhamed Keita hadde gode sjanser, men drammenserne måtte nøye seg med én scoring og ettmålstap foran 4800 tilskuere i Haderslev.

Resultatet betyr at Strømsgodset er nødt til å vinne hjemme på Marienlyst dersom laget skal gå videre til neste 3. kvalifiseringsrunde.

– Jeg tenker at vi bør ha en bra sjanse hjemme hvor det er kunstgress og vi kan få litt mer fart på kula. Det holder å vinne 1-0, så jeg anser sannsynligheten for å være god, sier fungerende hovedtrener Thomas André Ødegaard til NTB.

TAPTE I DANMARK: Mounir Hamoud (liggende) i duell med hjemmelagets Simon Kroon. Foto: Frank Cilius / NTB scanpix

Når returoppgjøret spilles i Drammen torsdag i neste uke skal Bjørn Petter Ingebretsen i utgangspunktet være tilbake. Godset-treneren ble innlagt på sykehus med hjerteinfarkt i midten av juni.– Han er sykemeldt til 17. juli, så får vi se hvordan han og legen tar det derfra, sier Ødegaard.

Pedersen med sjelden bortescoring

Strømsgodsets utligning kom kun sju minutter etter at Sønderjyske hadde tatt ledelsen. Et innlegg fra Vilsvik endte hos Pedersen via en Sønderjyske-forsvarer, og spissen hamret ballen i nettaket på direkten.

Pedersen har vært en stor suksess i Strømsgodset etter at kom tilbake til klubben fra Brann i fjor sommer, men det er stort sett på Marienlyst han har scoret på bestilling. Målet mot Sønderjyske var 26-åringens første på bortebane siden hat-tricket mot Mjøndalen 30. august i fjor.

– Det er gøy at han scorer, og det virker som han er i gang igjen. Det var veldig bra det han gjorde i dag, så det lover bra, sier Ødegaard.

Har du lest disse fotballsakene?

Mark Dempsey:

Les også

- Jeg følte at min posisjon i klubben ble undergravd

Les også

Tidligere storscorer ny sportsdirektør i PSG

Les også

Conte presentert som Chelsea-trener: - Bryr meg ikke om presset

Fantastisk Keita-skudd

Strømsgodset presset mer på etter hvilen og omgangen var bare fem minutter gammel da Kim André Madsen trodde han sendt laget i ledelsen etter en dødball, bare for å bli avblåst av en sen linjemann.

Et drøyt kvarter senere hadde Muhamed Keita et fantastisk skuddforsøk fra 25 meter, men Marin Skender i Sønderjyske-målet fikk en hånd på ballen som hadde retning krysset. Den danske keeperen fikk seg en skikkelig smell i et møte med stanga etter redningen.

Åtte minutter før slutt fikk Pedersen sjansen til å bli tomålsscorer, men sendte et innlegg fra høyre like utenfor stolpen.

På den påfølgende overgangen gikk i stedet Sønderjyske i ledelsen da midtstopper Gustav Valsvik feilberegnet et langt oppspill som spratt i det våte gresset. Alene med Espen Bugge Pettersen gjorde Mikael Uhre ingen feil og sendte hjemmelaget opp i 2-1. – Jeg tenker at resultatet for så vidt er greit for oss. Vi scoret det bortemålet vi trengte, og jeg hører at det annullerte målet skulle vært godkjent. Det hadde gitt et helt annet utgangspunkt, så det er synd, sier Ødegaard.

Strømsgodset har vært i 3. kvalifiseringsrunde i europaligaen flere ganger, men aldri nådd gruppespillet. I fjor ble laget slått ut av Hajduk Split.

(©NTB)

Publisert
  1. Europa League
  2. Strømsgodset IF