Bekreftet: Stabæk-treneren har fått sparken

Den pinlige exiten mot walisiske Connah's Quay Nomads ble Billy McKinlays siste kamp.

Billy McKinlay er sannsynligvis ferdig som Stabæk-trener.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sportssjef Inge André Olsen gir ikke Billy McKinlay skylden for de svake resultatene i Stabæk, men håper trenerskiftet skal gi laget en sårt tiltrengt «boost».

– Etter kampen i europaligaen torsdag kveld hvor Stabæk tapte for det walisiske laget Connah's Quay Nomads, er Stabæk Fotball og Billy McKinlay blitt enige om at McKinlay løses fra kontrakten som hovedtrener i klubben med umiddelbar virkning, skriver Stabæk i en pressemelding fredag morgen.

– Stabæk Fotball vil takke Billy for hans innsats og engasjement som hovedtrener og ønsker han og hans familie det beste for fremtiden.

Skotten fikk jobben i Stabæk etter at suksesstreneren Bob Bradley forlot klubben etter at laget tok en imponerende tredjeplass i eliteserien forrige sesong. Under McKinlay har imidlertid resultatene uteblitt.

Sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen forteller at avgjørelsen ble tatt i fellesskap med McKinlay etter torsdagens nederlag i Fredrikstad mot Connah's Quay Nomads.

– Vi gikk sammen fra bussen til parkeringsplassen og ble enige om at det trengtes en endring, sier Olsen til NTB.

– Vi trengte ingen lange møter. Vi har spilt med åpne kort og vært ærlige med hverandre hele veien. Det er trist, sånn er det alltid, men det er ingen «hard feelings». Jeg kan med hånden på hjertet si at vi skilles som venner.

Jakter erstatter

Mannen som tar over etter McKinlay blir juniortrener Toni Ordinas. Spanjolen leder laget for første gang i bortekampen mot Lillestrøm på søndag.

– Vi ønsker å gjøre alt vi kan for at laget skal prestere og være godt nok for eliteserien. Det har vi sterk tro på at vi skal klare. Gruppen har potensial og kvalitet. Ved å gjøre en endring håper vi det skal gi oss en «boost» og utløse noe som gjør at vi skal prestere bedre, sier Olsen.

Les også

Pinlig Europa-exit: Stabæk røk for walisisk lag

Les også

Spansk avis: - Ødegaard blir med på Real Madrids sommerturné

Les også

Griezmann fikk den ultimate revansjen for disse tårene

Gir ikke McKinlay skylden

Etter at den skotske 47-åringen tok over ansvaret i klubben har Stabæk gått fra å være et medaljelag til å krabbe rundt i nedrykksgjørma. Laget ligger nest sist på tabellen med 10 poeng på 14 kamper.

I siste kamp før sommerpausen fikk McKinlay en etterlengtet opptur da laget knuste tabelljumbo Start 5-0 i Kristiansand, men forrige helg ble det et nytt tap hjemme for Sogndal.

Fiaskoen mot Connah's Quay Nomads torsdag ble utslagsgivende, men Olsen bebreider ikke McKinlay for den sportslige nedturen denne sesongen.

– Vi er alle i samme båt og må ta vår del av ansvaret. Det gjelder både teamet rundt treneren, spillerne og de som jobber i klubben, sier sportssjefen.

– Billy er en «gentleman» som har lagt ned stor innsats og mye tid og som har oppført seg eksemplarisk. Han sier at han er veldig glad for hvordan han har blitt tatt imot i norsk fotball og i Stabæk, og er lei seg for at resultatene ikke ble som ønsket.

McKinlay har tidligere ledet Watford en kort periode og vært assistenttrener i Nord-Irland og Real Sociedad. Skotten reiser nå hjem til familien i England.

Kapteinen håper på forbedring

Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg og resten av spillerne tok avskjed med McKinlay i garderoben fredag morgen.

– Vi er lei oss for at det endte sånn, sier Skjønsberg til NTB.

– Vi spillere har også et ansvar for resultatene og har vært sammen med Billy om dette. Det er trist at det endte sånn.

– Resultatene har ikke vært gode nok, og det er sikkert mange faktorer til det. Det må vi finne ut av og starte med å ta poeng allerede på søndag.

(©NTB)

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball
BT anbefaler

Alenefar siktet for grov mishandling av gutt (7)

En mann i 30-årene er fengslet og siktet for grov mishandling av sin sønn.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Vedsalget tar av i august. Hvordan er prisene?

 2. Savnet gutt funnet i buss på Tides parkerings­anlegg: – Kan fremstå som et brudd på våre rutiner

 3. – Helt uaktuelt å sende syvåringen på vanlig rutebuss

 4. Mann i 20-årene kjørte fra politiet på Puddefjordsbroen

 5. «Staten bør ikke gi bedriftene en eneste krone i strømstøtte»

 6. – Ikke still disse spørsmålene til barnet ditt