Muntlig enighet om Huseklepp

<p>Brann, Bari og Portsmouth er nå enige om en overgang som gjør Erik Huseklepp til Brann-spiller snarest. Men ingenting er underskrevet ennå.</p>

Bergen 20101025.Branns Erik Huseklepp runder keeper Olav Dalen og scorer sitt andre mål for kveldeni eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Kongsvinger på Brann stadion mandag kveld, som Brann vant 3-1. Aksjon, Brann i røde drakter. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Overgangssakene til Erik Huseklepp har det med å være kompliserte. Så også denne. Men nå er nest siste kapittel i sagaen skrevet. Det siste, og vesentligste, skal skrives i dag når avtalene skal formaliseres og undertegnes. I så måte er det bare ett lite skjær i sjøen: AS Bari.

Kommer gratis tilbake

Den italienske klubben har fortørnet Brann-ledelsen med sin forretningsmoral, eller mangel på sådan, siden Erik Huseklepp i januar i fjor ble klar for klubben. De har fortsatt knapt nok betalt Brann halvparten av det de skylder for spilleren, og listen over brutte løfter og lovnader er endeløs. Derfor er det ingen i Brann som vil bekrefte noe som helst før Huseklepp er i Bergen, lisensen sendt fra England og italienerne har gjort sitt.

Innholdet i avtalen mellom Brann og Erik Huseklepp er tidligere gjort kjent. Den er partene helt og fullt enige om, og den vil sikre Huseklepp noe under tre millioner kroner i året – pluss bonuser. Avtalen varer i fire og et halvt år, og det er bilfirmaet Auto 23 som har sagt seg villige til å subsidiere sign-on-fee for Huseklepp.

I øvrig forstand kommer Huseklepp gratis til Brann. Slik BT forstår det skal Brann også få etterbetalt de over 800.000 euro som Bari skylder dem. Med andre ord kan det se ut som Brann får en gratis spiller tilbake etter å ha solgt ham for nesten femten millioner for halvannet år siden.

Tilsvarende kan man si at Portsmouth, som betalte Bari enda mer for Huseklepp for under ett år siden, sitter tilbake som sagaens store taper.

De har imidlertid ikke råd til annet – lokalavisen The News meldte i går at Huseklepp er nestemann ut døren på Fratton Park – og grunnen er åpenbar: De har ikke råd til å lønne nordmannen i tiden fremover og arbeider på spreng frem mot 10. august for å unngå at klubben blir oppløst.

Venter på hotellrommet

Også tidligere har det vært nære på å formalisere avtalen mellom Brann, Portsmouth og Bari, men da har den italienske Serie B-klubben i siste øyeblikk kommet med utspill som i siste instans ville gitt dem en enda større del av kaken. Men nå skal altså alt være i orden.

Verken Roald Bruun-Hanssen i Brann, som har ledet forhandlingene fra klubbens side, eller Erik Huseklepp ønsket i går kveld å uttale seg til Bergens Tidende, men alt tyder likevel på at Huseklepp kommer hjem til Bergen innen svært kort tid.

Leiligheten i Portsmouth er for lengst omsatt og bergenseren sover nå på hotell i påvente av at formalitetene ordner seg slik at han kan reise til Bergen og re-debutere borte mot Stabæk 6. august.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk