Jobber for å få OL til Bergen og Stavanger

Vestlandet ser på mulighetene for å arrangere OL i 2030, dager etter at Lillehammer annonserte at de gjør det samme.

Publisert Publisert

Det har blitt 23 år siden Lillehammer arrangerte vinter-OL. Nå melder de og flere andre norske byer om interesse for å arrangere et nytt. Foto: NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Bare 30 måneder etter at drømmen om OL i Oslo i 2022 ble knust og ni år etter at OL i Tromsø i 2018 ble det samme, ser Lillehammer på muligheter for å arrangere OL i 2030. Nå har Vestlandet med Stavanger, Bergen og Voss, hevet seg inn i kampen om det samme mesterskapet. Det skriver Bergensavisen.

– At Lillehammer også tenker på det er bare positivt, men jeg synes vi har et bedre og mer spennende prosjekt med OL i Bergen, Stavanger og Voss, sier tidligere Voss-ordfører Bjørn Christensen til Bergensavisen.

Les også

– Lillehammer vurderer ny OL-søknad

«Fjord-OL»

Onsdag morgen skrev VG at Lillehammer jobber med en ny OL-søknad. Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim trekkes frem som mulige medarrangører til OL i 2026 eller 2030.

Vestlandet har utredet et «fjord-OL», og den første rapporten er klar.

«Et vinter-OL på Voss, i Bergen og Stavanger i 2030 er kongstangen. Rent praktisk ønsker man å kombinere Bergen og Stavangers storbykapasiteter og etterbrukspotensial med Voss’ naturgitte forutsetninger», skriver Bergensavisen, som har fått tilgang på den 30 sider lange rapporten.

Tanken er å legge mange utendørsaktiviteter i og rundt Voss. En E16-opprustning er en forutsetning på strekningen Bergen-Voss (E16 og Bergensbanen) samt at Hordfast står klar til 2030.

Det kreves også flere nye anlegg i både Bergen og Stavanger.

Les også

Idrettsleder raser mot OL-utredning i Lillehammer: – Det er en del folk sørpå som mangler sosiale antenner

– Må være godt forankret

Nå begynner jobben med å overbevise idrettsbevegelsene og idrettsrådene de tre stedene.

– Vi er bare blitt informert om rapporten, og må følge normal prosedyre. Det er tre steder og tre idrettsråd involvert, og spørsmålet er hvordan alle stiller seg. Det må vi styrebehandle, og det kan ikke komme en seriøs avgjørelse på det på så kort tid. Hvis det skal settes i gang en søknadsprosess for OL, må det i hvert fall være godt forankret i medlemsmassen vår, sier styreleder i idrettsrådet i Bergen, Terje Valen, til BA.

Hans kollega i Stavanger, Jørn Nielsen, understreker at Oslo og Tromsø fikk mye kritikk for pengebruken i deres OL-søknader.

– Det kommer det til å være her også. Vi må la ideen modnes, og ta debatten under fornuftige forhold. Da må vi styrebehandle saken først, sier han.

Publisert