– Jeg er redd de tror de bare kan stille seg langs løypen slik de gjør under Tour de France

Kommunen frykter kaos under sykkel-VM.

Publisert Publisert

KAOS: – Bobilen vil bli tauet dersom fører ikke er til stede og kan flytte den fra løypen, sier Arild Olsen Vang, samferdselskoordinator for sykkel-VM. Foto: Eirik Brekke

  • Marianne Nilsen
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det er rundt én måned igjen til sykkel-VM i Bergen, og kommunen regner med at over 1000 bobiler vil sette kursen mot byen. Men det er bare et problem.

– Det er kun 50 bobiler som har booket parkering så langt. Det er for få. Vi vet det vil komme mange bobiler til byen. Flere folk må booke plass, sier Arild Olsen Vang, samferdselskoordinator for sykkel-VM.

Les også

Nå kan du lage bobilparkering til sykkel-VM

Redd folk parkerer langs løypen

Per i dag har Bergen 28 bobilplasser ved Bergenshallen. Men til VM tilrettelegger Bergen kommune for 500 plasser til, fordelt utover i bydelene. Askøy kommune stiller med 100 plasser, og Bildøy med rundt 150. I tillegg har også private aktører fått lov til å lage bobilparkering under sykkel-VM.

– Jeg er redd folk tror de bare kan komme og stille seg langs løypen slik de gjør under Tour de France. Men det går rett og slett ikke i Bergen. De store flate slettene finnes ikke i denne gamle og trange byen. Ei heller i distriktene, sier han.

På Bergen2017 sin booking portal står det at kommunene i bergensregionen har tilpasset bobilparkering spesielt for Sykkel-VM, og at det vil koste 500 kroner per plass, per natt. Alle bobilparkeringer vil også være i gangavstand til kollektivtransport.

– Står du med bobilen langs løypen, vil du få et pålegg fra politiet om å kjøre til bobilparkering. Har du parkert bilen din der, vil du få parkeringsbot. Og bobilen vil bli tauet dersom fører ikke er til stede og kan flytte den. Dette vil være tidkrevende for oss, og trist for de tilreisende, sier han.

Les også

Her er det best å stå under sykkel-VM

PARKERING: Bergen kommune og arrangøren av sykkel-VM håper folk blant annet booker bobilparkering her utenfor Bergenshallen. Foto: Marie Havnen

– Vi er jo litt overrasket

Han sier at i motsetning til andre sykkel-VM som er lagt til utkantstrøk som er mer landlige, skal som sagt store deler av årets VM arrangeres i og rundt Bergen.

– Vi vil gjerne at folk kommer til Bergen for å se sykkel-VM, og vi er rustet til å ta imot rundt 1000 bobiler. Men da må folk være så snill å booke plass og finne ut hvordan de kommer seg dit, sier han og legger til:

– På grunn av mange stengte veier, er det heller ikke ønskelig at mange bobiler skal kjøre rundt og lete etter parkering.

Sportsdirektør i Bergen2017, Torjus Larsen, er overrasket over at det ikke er flere bobiler som har booket plass.

– Det er mange som har spurt oss om bobilparkering under sykkel-VM, så det er litt rart. Men vi håper og tror det kommer flere, og at vi får fylt opp de tusen plassene, sier Larsen.

Les også

Her er alt du trenger å vite om din egen sikkerhet under sykkel-VM

– 500 kroner døgnet er dyrt

Leder for Region vest i Norsk Bobilforening er derimot ikke overrasket over at det ikke er flere som har booket parkeringsplass under sykkel-VM.

– De har lagt seg på et veldig høyt parkeringsgebyr. 500 kroner døgnet er dyrt, og det er det mange som reagerer på. Hadde det vært en topp utstyrt campingplass, hadde jeg skjønt det. Men det er det ikke, sier Knut Riple.

Han forteller at Norsk Bobilforening har fikset alternative plasser ved Fjell festning, Fjell gård og ved Straume bak Sartor Senter.

– Der vil prisen ikke bli høyere enn 300 kroner døgnet. Det er bare å ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe dem.

– Men det blir selvsagt et fint arrangement.

Vil du vite mer om reglene for utleie under Sykkel-VM? Les denne.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Skulle overraske elevene med telttur til sykkel-VM. Men det gikk ikke helt etter planen.

  2. De trodde sykkel-VM skulle være i høstferien. Da det ikke skjedde, kom ekstraregningen på nær 12 millioner.

  3. Her kan det bli kaos under sykkel-VM

  1. Sykkel-VM
  2. Bobil
  3. Parkering
  4. Bergen