Brann-sjefene vil ikke snakke om mål for sesongen: - Det er bare tull

Lars Arne Nilsen mener det er uinteressant å snakke om mål for sesongen før seriestart.

VIL IKKE SNAKKE OM MÅL: Brann-trener Lars Arne Nilsen mener det er uinteressant å diskutere hvor laget skal havne på tabellen. FOTO: Bjørn Erik Larsen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Det er ikke min greie å sette mål. Jeg tenker at vi skal bli bedre hver eneste dag, utvikle laget og bli så gode som mulig og vinne neste kamp. Så får det komme det som kommer, sier Lars Arne Nilsen.

Brann-treneren har akkurat ledet en av de siste øktene i fotballhallen på Sotra før seriestarten borte mot Strømsgodset søndag. Han er svært klar for at sesongen skal begynne og sier han ikke har noe å klage på før seriestart, men vil ikke gå ut med noe mål for hvor Brann skal ende på tabellen.

Les også

Marcus Pedersen: - Brann bør ta noen steg for å unngå nedrykk

— Ekspertene får ta seg av mål

— Vi har lyst til å vinne kamper og spille god fotball, men hvilken tabellplassering, det bryr jeg meg ikke om. Det er jeg ikke interessert i. Det er helt umulig å si, det er bare tull, sier Nilsen.

- Du bryr deg vel om hvor dere ender på tabellen til slutt?

— Ja, men jeg har ikke noe mål, det er ikke min greie. Jeg vil bare holde på med laget, bli bedre for hver trening. Forhåpentlig blir spillerne og laget bedre. Det er målet mitt, svarer Brann-treneren.

Nilsen mener nyopprykkede Brann først og fremst må konsentrere seg om å ta nivået i eliteserien før de begynner å snakke om tabellplassering.

— Å vinne neste kamp er alltid et mål, så får ekspertene ta seg av hvor vi havner. Jeg har ikke kontroll på motstanderne heller. Det blir bare tull å snakke om at vi skal være der eller der.

Les også

Sett opp ditt Brann-lag: Hvem mener du bør starte i serieåpningen?

Soltvedt vil heller ikke snakke om mål

Sportssjef Rune Soltvedt vil heller ikke si noe om klubbens mål for sesongen.

— Vi har ikke gått ut med noe som helst mål, og kommer ikke til å gjøre det, sier Soltvedt.

Sportssjefen er spent på hvor godt laget er etter et nedrykk og et opprykk de to siste sesongene, men understreker at det langsiktige målet er å komme tilbake som en toppklubb i Norge.

— Vi forstår det at folk snakker om målsetting. Vi jobber i en prestasjonsidrett og alle her lever for å vinne. Trenere, spillere og ledere, det er derfor vi går på jobb hver dag. Men vi ønsker ikke gå ut med noe uttalt mål. Det ber vi om forståelse for, selv om det er ikke det samme som at vi ikke har noe mål.

- Dere har altså et mål for tabellplassering som dere holder internt?

— Ikke nødvendigvis det, men vi vil utvikle oss hver dag. Og være så godt forberedt at vi kan vinne flest mulig kamper.

- Mange har snakket om gull

Tidligere Brann-trenere som Teitur Thordarson og Rikard Norling snakket om gull og grønne skoger, uten å levere seriemesterskap. Soltvedt viser til historien som forklaring på hvorfor han ikke ønsker å gå ut med noe mål for sesongen.

— Det er mange ganger vi i vår historie har flagget hvordan det skal gå. Mange har snakket om gull. Det har lagt et ekstra press på oss. Vi føler ikke behov for det nå. Så ser vi at det kan virke litt rart, men vi tror folk vil ha forståelse for det når de kjenner historien.

- Er det for å la være å øke presset på treneren at dere ikke går ut med mål?

— Det er et press uansett å være i Brann. Vi ønsker å vinne noe med klubben etter hvert, men vi føler ikke vi er i posisjon til å flagge en høy tabellplassering. Vi må komme oss tilbake, se hvor vi står, så får vi se det an. Men Lars Arne takler presset, det har ikke noe med det å gjøre.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk