Spillere forlater Vipers

Susann Iren Hall (25) og Karin Weigelt (32) spiller sin siste Vipers-kamp i semifinalereturen mot Larvik onsdag.

Publisert Publisert

Fra venstre: Susann Iren Hall, Lynn Knippenborg, Jessy Kramer og Karin Weigelt er ferdig i Vipers. De ble takket for innsatsen av Peder Langfeldt, sportslig leder i klubben. Foto: Herman Folvik

  • Bernhard Veland
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Fra før er det kjent at Lynn Knippenborg (24) og Jessy Kramer (26) forlater Vipers, slik Fædrelandsvennen meldte i februar. Etter 19-34-tapet mot Larvik lørdag kveld ble det også klart at Iren Hall og Weigelt kun er noen kast fra historie i Vipers.

- Det er ikke noe hemmelighet at det har vært en tung sesong, sier Susann Iren Hall. Foto: Herman Folvik

— Det er ikke avklart hvor jeg skal. Det må du vente litt med, så får vi heller snakkes siden. Det er både klubben og jeg som har bestemt at jeg drar, sier Iren Hall til Fædrelandsvennen.Den 25 år gamle strekspilleren har utgående kontrakt. Hun kom før 2012/13-sesongen fra Levanger, og har siden spilt flere A-landslagskamper for Norge. Denne sesongen har derimot kanskje vært den tyngste for Iren Hall. Hun har stort sett blitt sett på som reserve for danske Mathilde Kristensen (23), som ankom Kristiansand før sesongen.

LES OGSÅ:

Les også

Larvik rundspilte Vipers: - Konsentrasjon er forskjellen

— Tung sesong

— Det er ikke noe hemmelighet at det har vært en tung sesong, sier Iren Hall og utdyper:

— Det har vært utfordrende på mange vis, men jeg har trent godt og utviklet meg på områder som jeg kanskje ikke har fått testet så mye tidligere. Det skal jeg ta med meg videre.

- Hvorfor har du ikke klart å beholde strekposisjonen din?

— Vi har fått en kjempegod strekspiller i Mathilde. Bortsett fra det må du høre med trenerne. Jeg står på og trener godt, og prøver å prestere på trening. Sånn er det bare, svarer Iren Hall.

- Spiller med det beste laget

Kristine Lunde-Borgersen, som har hatt hovedtrener-ansvaret i Vipers siden februar på grunn av Gunnar Pettersens sykefravær, forklarer Iren Halls spilletid slik:

— Sånne ting tar vi internt. Vi spiller med det laget som vi mener er best for laget. Susann har gode muligheter i fremtiden. Hun er en god spiller som fortjener å få mye spilletid, sier Lunde-Borgersen.

Weigelt til utlandet

Den sveitsiske landslagsspilleren Weigelt er klar for en ny klubb, men vil ikke røpe hva den heter. Imidlertid avslører den keivhendte 32-åringen at hun skal spille for en klubb utenfor Norge - lengre syd hvor lufttemperaturen er høyere enn Sørlandets hovedstad.

— Det har vært veldig fint å være i Vipers. Jeg har stortrivdes. Nå fikk jeg et tilbud som er veldig annerledes, og det er veldig spennende det tilbudet jeg fikk. Jeg ønsket å gripe den, og det er fint å prøve noe nytt, sier Weigelt, som tidligere har spilt i tyske Frisch Auf Göppingen, VfL Sindelfingen, Bayer 04 Leverkusen og LC Brühl SG i Sveits.

Denne sesongen har hun måtte bekle en ny høyrekant-rolle på grunn av Thorey Rosa Stefansdottirs fødsel, på grunn av at Weigelt er Vipers eneste keivhendte spiller denne sesongen. Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen tar over Vipers neste sesong. Med seg fra Drammen tar han med Jeanett Kristiansen, Kristin Nørstebø og Kari Bratset. Linn Jørum Sulland kommer fra Györ.

— Jeg tror de får et veldig bra lag til neste år. Det blir spennende å følge dem, så får vi se hva som skjer, sier Susann Iren Hall.

PS! I den andre semifinalen møtes Glassverket og Byåsen til første kamp søndag kveld.

Publisert
  1. Håndball
  2. Vipers Kristiansand