Nest-Sotras sjokkcomeback ødela Brann-festen

Fansen ropte "Norling må gå!" etter at Brann rotet bort seieren.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): Setene har vært tomme og stemningen på Stadion dyster i sesonginnledningen, men minuttene før 16. mai-kampen var egnet til å gi enhver bergenser gåsehud.

Nesten fulle tribuner sang Nystemten og 37 sekunder ut i kampen kom neste høydepunkt: Erdin Demir spilte nydelig gjennom langs bakken til Kristoffer Larsen, og spissen stormet fra Bjarte Haugsdal. Alene med Nest-keeper Andreas Eikum trillet Larsen ballen rolig i hjørnet – festen var i gang.

Nest-Sotra lå under med to mål, men kom tilbake mot Brann og tok poeng.

FrisparkperleTi minutter senere tok samme mann det hele opp enda et hakk. Larsen gikk i bakken på kanten av sekstenmeteren og fikk frispark. Det tok han selv – og på hvilken måte! Ballvirtuosen skrudde ballen over muren og mot nærmeste kryss, og ballen føk via krysstangen og i mål.

Etter å ha slitt tungt og ikke scoret en eneste gang på de åtte første kampene, kan man trygt si at Larsen hadde prikket inn dagsformen til 16. mai.

Annerledes var det for bortelaget. Nest-spillerne hadde gledet seg til kampen i et halvt år, men var ikke i nærheten av å henge med i starten. Steffen Skålevik fikk en brukbar sjanse etter 21 minutter, men Udjus hadde full kontroll på skuddet fra litt skrått hold.

Kort tid etter leverte Erik Huseklepp til Kasper Skaanes inne i Nests felt, men også Brann-kantens avslutning var for svak.

Plutselig Nest-comeback

Resten av omgangen forløp uten de store sjansene, men lite tydet på at Nest skulle skape trøbbel på Stadion da lagene gikk til pause. Brann begynte klart best også i andre omgang, og etter 51 minutter la Larsen et frispark på pannen til Alejandro Castro. Han styrte ballen i mål, men costaricaneren ble korrekt avvinket for offside.

Noen minutter senere var Castro frempå igjen. Denne gang lobbet han ballen over Eikum, men Haugsdal kom skliende og stanset ballen på streken.

En tydelig fornøyd Erna Solberg var tilstede på Brann Stadion.

Så, ut av intet, skulle Nest plutselig komme tilbake. Først fyrte Simen Næss av et skudd med sitt giftige venstrebein, og Joakim Hammersland satte inn returen som Kenneth Udjus ga. Dermed sto det 1-2, da var 59 minutter spilt.Bare tre minutter senere kom sjokk nummer to. Målscorer Hammersland dro seg ned til dødlinjen og la ballen ut til en umarkert Kristoffer Zachariassen, som bredsidet ballen i mål. Plutselig sto det 2-2 i en kamp de fleste på Stadion trodde var avgjort.

Nesten slåsskamp

Mens et rystet Brann startet jakten på et nytt ledermål, så Nest muligheten til alle tre poengene, noe som sørget for en svært underholdende periode i kampen.

Etter 67 minutter fant Amin Nouri Kristoffer Larsen med et innlegg, og 23-åringen nikket ballen i tverrligger. I motsatt ende sendte både Næss og Skålevik i vei skremmeskudd, før det var Branns tur igjen da Larsen fikk en stor sjanse, men ble stoppet av Eikum som slo ballen til hjørnespark.

Nå var det riktig ampert på gressmatten, og Petter Martinsen og Fredrik Haugen pådro seg begge gule kort etter hard knuffing dem imellom. Foran mål roet det seg faktisk noe på tampen. Fredrik Knudsen var nær ved å sikre seieren for Brann da han headet like utenfor på overtid, men mål ble det ikke flere av. Brann-fansen gikk dermed rasende hjem, mens Nest-Sotra kunne feire ett poeng. Det blir tungt å gå i prosesjonen for Brann-spillerne 17. mai.

Publisert: