Brann: - Riise må bare ringe oss

Brann-leieren positiv etter John Arne Riises åpne søknad om å få bli Brann-spiller.

LIKER BERGEN: John Arne Riise er for tiden klubbløs. Ifølge sportssjef i Brann, Rune Soltvedt (til høyre), er det bare å ringe bergensklubben.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRADENTON, FLORIDA: — Vi får bare skaffe Riise en flybillett til å komme hit til oss i Florida, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt med et glimt i øyet.

Tirsdagen ble en spesiell dag for Brann på treningsleir i Florida. Trener Lars Arne Nilsen ble påkjørt mens han lå og solte seg, noe som heldigvis ser ut til å ha gått bra, omstendighetene tatt i betraktning. Tidligere på dagen fridde John Arne Riise til Brann mens han var gjest i TV 2s studio.

— Jeg digger Bergen. Når jeg setter meg på flyet og kommer hit kribler det i magen. Jeg synes det er en fantastisk by og jeg møter hyggelige folk som smiler, sier Riise i samtale med TV 2-journalist Jan-Henrik Børslid i studio, før Børslid legger til at han synes det hadde vært hyggelig å se Riise i Brann-drakten.

— Det hadde vært hyggelig å være der også, samtykker Riise.

Les også

Branns trener påkjørt mens han solet seg – fraktet til sykehus i Florida

Når BT videreformidler Riises åpne søknad om å komme til Brann til Branns sportssjef Rune Soltvedt, kommer smilet frem.

— Riise har skjønt det jeg har sagt lenge: Du har ikke spilt fotball i Norge før du har spilt for Brann. Han står fritt til å kontakte oss. Vi blir smigret når folk sier at de vil til Brann, sier Soltvedt.

STOR KARRIERE: John Arne Riise feirer mesterligaseieren i 2005 sammen med Vladimir Smicer.

Riise har hatt en stor karriere, først og fremst for Liverpool og landslaget. Han har rekorden med flest landskamper for Norge, og han har også spilt for Monaco, Roma og Fulham. Det siste halvannet året har Riise spilt for mindre profilerte klubber. Først var han i APOEL på Kypros, så har han spilt for Delhi Dynamos i India siden august i fjor. Nå er han kontraktsløs.— Lysten er der til å spille tre-fire år til, sier 35 år gamle Riise. Han forklarer slik hvorfor han nå ønsker å vende hjem. I Norge har han bare spilt for Aalesund, men ikke i eliteserien.

— Det ligger an til at jeg kommer hjem nå. Det har med at jeg vil kombinere det å spille fotball på heltid med det å jobbe med fremtiden min – trenerutdanning, TV-jobbing, den pakken er mye lettere å få til her hjemme, sier Riise.

Soltvedt sier han har stor forståelse for at Riise nå ønsker å spille for Brann.

— Bergen er en spesiell by, og Brann er en spesiell klubb med den beste fansen. At han vil avslutte karrieren hos oss ser jeg ingenting rart ved, sier Branns sportssjef.

- Ser du på det som aktuelt å signere Riise?

— Han er en god spiller. Vi får se, svarer Soltvedt og medgir at han ikke har fulgt Riises karriere nøye i det siste.

— Det viktigste for spillere i hans alder er at de fortsatt har den riktige motivasjonen. Det betyr mye, at de fortsatt har glede i å spille fotball. Det opplever jeg at han har, sier Soltvedt.

Brann har bestemt seg for at tiden for høye lønninger er over, og har innført et lønnsystem som gjør årslønner i millionklassen lite aktuelle. Det betyr at Riise må være nøktern hvis han skal signere for Brann, noe TV 2 konfronterte ham med.

— Jeg vet de har satt tak (i Brann) og snekret det sammen, men det er kanskje noen utenom klubben som kan hjelpe litt, foreslår Riise.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk