Ulf-marerittet fortsetter: - Helt elendig

Historien gjentar seg for Sandnes Ulf. I en cupthriller røk laget for Arendal fra 2. divisjon.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ARENDAL-SANDNES ULF 3-2

Se høydepunktene fra kampen i vinduet ovenfor

ARENDAL (Aftenbladet): Dermed klarte heller ikke Bengt Sæternes å pynte på gaukenes triste cupstatistikk. Etter å ha tatt ledelsen 2-1 i første ekstraomgang, kom Arendal tilbake og snudde kampen da det så ut til å gå mot avansement for gjestene.

Scoringer av Wilhem Pepa og Jakob Rasmussen mot slutten av første ekstraomgang beseglet skjebnen for Sandnes Ulf.

— Helt elendig

TAKK FOR KAMPEN: En resignert Anel Raskaj, til høyre, takker sin landsmann fra Kosovo, Wilhem Pepa for kampen, mens Arendal jubler uhemmet for cupavansementet.

Sandnes-kaptein Hannes Halldorsson var flau på lagets vegne:— All honnør til Arendal, som spilte med hjertet, men det er likevel helt elendig av oss å ikke hent hjem seieren etter at vi gjorde 2-1. Da ble vi for selvsikre og slapp oss ned. Da er straffen hard, mener Halldorsson.

Han forårsaket straffespark til Arendal tidlig i første ekstraomgang. Da skrek hjemmepublikum på rødt kort.

— Jeg syntes dommeren gjorde riktig. Rødt kort hadde vært for hard straff. Det var ingen stygg takling, men jeg rykket ut, og han løp inn i meg, forklarer islendingen.

Kenneth Sola hadde ingen stor dag. Han laget selvmål, fikk et mål annullert for offside og traff stolpen med et knallhardt frispark på stillingen 3-2 til Arendal i andre ekstraomgang.

— Frustrerende! Det er det beste ordet jeg kan komme på. Noen ganger har du en slik kamp, uten at det skal unnskylde vår kollektivt svake førsteomgang. Da var vi ikke på, sier Sola.

Det er trener Bengt Sæternes enig i:

— Det gikk en kule varmt i pausen. Jeg ga spillerne klar beskjed om at det de leverte før pause var for svakt. Så skjerpet vi oss i andre, uten å storspille og jeg skjønte det gikk mot ekstraomganger på 1-1. Når vi så gjør 2-1 etter at Arendal har bommet på straffe, skal vi hente hjem seieren. Det er ikke bra nok at vi da slipper Arendal tilbake i kampen. Men slik går det når du ikke tar lag på alvor, beklager Sæternes.

Arendal-trener Knut Tørum var langt gladere:

— En stor honnør til guttene for aldri å gi opp. De viser stor vinnervilje, spesielt ved å snu 1-2 til 3-2. Så er vi litt heldige i andre ekstraomgang, men slik er det jo i cupen. For oss er dette vårt Europa-cupeventyr og med adgang til tredje runde får guttene enda en stor opplevelse, mener han.

Startet rolig

Kampen i Arendal startet rolig, men utviklet seg etter hvert til et skikkelig drama. Sandnes Ulf pådro seg straffespark imot på stillingen 1-1 tidlig i første ekstraomgang, det reddet Hannes Halldorsson og så tok gjestene ledelsen 2-1 i angrepet etterpå.

Men Arendal nektet å dø, kom tilbake to ganger og kan glede seg over billett til tredje runde.

I tillegg til tapet, fikk Sandnes Ulf altså to ekstraomganger i beina, en lang busstur hjem og en oppladning som ikke er ideell før møtet med Brann i Bergen allerede lørdag.

Sjansefattig før pause

Åpningen på Bjønnes stadion var relativt sjansefattig. Kent Håvard Eriksen og Sandnes Ulf kom til en sjanse etter fem minutter, der Eriksen skjøt over fra 16 meter, mens Arendal svarte i angrepet etter, der Hannes Halldorsson reddet en avslutning fra Wilhem Pepa.

TØFFE TAK: Kenneth Sola, til høyre, og Sandnes Ulf fikk det tøft mot Dardan Dreshaj og Arendal i cupen.

Så tok Arendal ledelsen etter et kvarters spill. Det var Dardan Dreshaj som forserte på høyresiden, og hans innlegg var Kenneth Sola uheldig å styre forbi Hannes Halldorsson og i eget mål. Midtstopperen prøvde å klarere til corner, men ballen gikk på feil side av stolpen og i nettet.Sandnes Ulf hadde ballen mest etter dette, men gjestene klarte ikke å spille seg til store sjanser. Et par hjørnespark og noen frispark var det de lyseblå hadde å by på før pausehvilen. Arendal fra 2. divisjon var faktisk på høyde med Ulf og hadde ikke store problemer med å nekte rogalendingene å komme til sjanser.

Inn med Aasen

Trener Bengt Sæternes valgte å sette inn unge Vegard Aasen (17) for Tonny Brochmann etter pause. Det så også ut som Sandnes Ulf hadde forstått alvoret og dominerte i starten av andre omgang, Kent Håvar Eriksen fikk sjansen til å utlikne fem minutter inn i omgangen, men skuddet hans fikk Anders Hegaard Larsen i Arendal-målet slått til corner.

Men etter en times spill var Sandnes Ulf a jour. Vegard Aasen gjorde forarbeidet på høyresiden, og foran mål hadde Kent Håvard Eriksen en enkel jobb med å sette ballen i mål. Det var fortjent etter Sandnes Ulf sterke dominans etter pause. Gjestene fortsatte sitt spillemessige overtak, ble friskere med innbytter Marius Helle på banen, men fikk aldri ledermålet før full tid. Samme Helle var for øvrig innblandet en episode med hjemmelagets Yldren Ibrahimaj, der begge ble belønnet med gult kort. Hjemmepublikum mente Helle slo, og burde hatt det røde.

Sandnes Ulf satte inn toppscorer Pontus Engblom minuttet før slutt, og svensken var nær ved å gi gjestene seieren i siste minutt, men Arendal fikk ryddet opp.

Straffebom og scoringsrush

Bare to minutter inn i første ekstraomgang steg dramatikken. Kenneth Sola headet for løst tilbake mot Hannes Halldorsson, og islendingen felt Wilhem Pepa da spissen kom alene. Mange ventet på det røde kortet til Sandnes-kapteinen, men det ble med gult. I stedet gjorde Sandnes Ulf 2-1 minuttet senere.

17 år gamle Vegard Aasen gjorde et strålende forarbeid, danset seg elegant inn i 16-meteren og ga til en udekket Kent Håvard Eriksen som gjorde 2-1 til gjestene.

Der og da var Arendal kjørt, etter å ha misbrukt et straffespark og fått mål imot, men vertene ga likevel ikke opp. Og de fikk også betalt. Yldren Ibrahimaj spurtet nedover høyresiden, og la perfekt inn til Wilhem Pepa som gjorde 2-2. Det ga Arendal nytt mot. Minuttet før første ekstraomgang var slutt fikk hjemmelaget frispark, tok en kort variant til Jakob Rasmussen, som fra 16 meter dundret ballen knallhardt i mål. Dermed gjorde han opp for straffebommen i innledningen av ekstraomgangen.

Sandnes Ulf hadde et par gode muligheter til å utlikne i den andre ekstraomgangen, blant annet dundret Kenneth Sola et knallhardt frispark fra 20 meter i stolpen, men gjestene fikk aldri målet som ville gitt straffesparkkonkurranse.

KAMPFAKTA

2. runde NM menn

Arendal-Sandnes Ulf 3-2 e.e.o. (1-0)

Bjønnes stadion

456 tilskuere

Mål: 1-0: Kenneth Sola (selvmål 16), 1-1: Kent Håvard Eriksen (61), 1-2: Kent Håvard Eriksen (93), 2-2: Wilhem Pepa (99), 3-2: Jakob Rasmussen (103)

Gult kort : Kai Risholt, Kennie Knak Chopart og Yldren Ibrahimaj, Arendal og Marius Helle og Hannes Halldorsson, Sandnes Ulf

Dommer: Espen Larsen, Imås.

Arendal (4-4-2): Anders Heegard Larsen – Nicolai Aas (Ole Marius Håbestad fra 91.), Kai Risholt, Sven Fredrik Stray, Ole Marius Gundersen (Behar Cimili fra 106.)– Tobias Henanger, Kennie Knak Chopart, Jakob Rasmussen, Yldren Ibrahimaj – Wilhem Pepa, Dardan Dreshaj (Christian Tveit fra 100.)

Sandnes Ulf (4-1-4-1) : Hannes Halldorsson – Vegard Aanestad, Nicolai Geertsen, Kenneth Sola, Trond Erik Bertelsen – Anel Raskaj — Tony Brochman (Vegard Aasen fra 46.), Paul Torres, Malaury Martin (Pontus Engblom fra 90.), Erik Tønne (Marius Helle fra 59.) – Kent Håvard Eriksen.

Publisert: