Skålevik scoret igjen da Brann slo lillebror fra Åsane

Sotrastrilen fortsetter å score i sesongoppkjøringen.

Publisert Publisert
 • Magnus Wikan
iconDenne artikkelen er over to år gammel

ÅSANE - BRANN 0–2

VESTLANDSHALLEN: Det var ingen tvil om hvilket bergenslag som var det beste Vestlandshallen lørdag. I sin nest siste treningskamp før den tidlige sesongstarten, hadde Brann god kontroll på lillebror Åsane og tok en relativt komfortabel seier.

Gilli Rólantsson sørget for at Brann tidlig tok ledelsen med et velplassert langskudd, mens Steffen Lie Skålevik fastsatte sluttresultatet til 2–0 noen minutter ut i annen omgang.

Les også

Derfor bør «Skårevik» være førstevalget

Dermed har sotrastrilen, som etter salget av Torgeir Børven er blitt klubbens førstevalg på topp, scoret tre mål på Branns fem første treningskamper denne sesongen.

Rólantsson-scoring

Kledd i sine nye, hvite bortedrakter gjorde hjemmelaget Åsane det vanskelig for Brann i åpningsminuttene. Storebror klarte ikke å få angrepsspillet til å flyte, og slet med å spille seg til sjanser.

Les også

Åsanes nye tenåring har forbløffet Mjelde

Heldigvis for dem trengte de bare én for å score mål. Et snaut kvarter inn i omgangen slo Vidar Ari Jónsson et innlegg rett i en Åsane-forsvarer, men i returrommet sto Gilli Rólantsson helt fri.

25-åringen fra Færøyene løftet blikket og plasserte ballen kontant i mål med høyrefoten. Brann ledet 1–0.

LANGSKUDD: Gilli Rólantssons får en «high five» av Vidar Ari Jónsson etter å ha gitt Brann ledelsen med et velplassert langskudd. Foto: Tor Høvik

Stolpetreff

Det var ingen stor førsteomgang de 930 tilskuerne i Vestlandshallen var vitne til, men da den første halvtimen var ferdigspilt fikk de i alle fall litt underholdning for inngangspengene.

Først fikk Åsane en gyllen kontringsmulighet. Den gamle Brann-kjenningen Erik Huseklepp satte fart sentralt i banen, og slo en stikker ut til Geir André Herrem på kanten. Hurtigtoget fra Jæren tok med seg ballen inn i feltet, men klarte ikke å overliste Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger fra spiss vinkel.

Les også

Brann har malt seg inn i hjørnet

SLUGGER: Åsanes nye kaptein, Aleksander Solli, er bygget av et solid material. Ikke rart Gilbert Koomson ble litt skremt. Foto: Tor Høvik

Like etter var det Brann som spilte seg til en stor sjanse. Førsteberøringen til Steffen Lie Skålevik var ikke akkurat fløyelsmyk, men sotrastrilen klarte likevel å komme til en avslutning. Plutselig smalt ballen i stolpen.

Nok et Skålevik-mål

Annen omgang startet langt mer fornøyelig enn den første. Først misbrukte Huseklepp en finfin mulighet til å utlikne, noen minutter senere vartet Brann opp med herlig angrepsfotball.

Les også

Her er Branns nødspisser

Etter lekket kombinasjonsspill på venstrekanten, løftet innbytter Kasper Skaanes ballen inn foran mål. Der tok Skålevik sats og stusset innlegget i en perfekt bue over keeper.

Krepsefiskeren doblet Branns ledelse.

På tampen fikk Skaanes og Peter Orry Larsen hver sin lille mulighet til å øke ledelsen, men utover det skjedde det ikke stort etter scoringen. Det endte 2–0 til Brann.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Sakene flest leser nå

 1. Person falt i vannet i Biskopshavn

 2. Smittefritt i Bergen i to veker

 3. – Ser jeg hvit ut? Snakker jeg gebrokkent?

 4. Slik blir det når barnehagene i Bergen får normal åpningstid

 5. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

 6. – Eg hatar kattar

 1. Eliteserien
 2. Jonas Grønner
 3. Bismar Acosta
 4. Sivert Heltne Nilsen
 5. Steffen Lie Skålevik