Helgens serierunde er utsatt

<p>Fredagens terrorhandlinger har gjort at NFF velger å utsette runden.</p>

_M7A0544
  • Joar Time
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Fredag ble kampen mellom Start og Molde utsatt, og nå skjer det samme med resten av kampene i den 17. serierunden som i utgangspunktet skulle spilles denne helgen. Det opplyser Norges Fotballforbund.

— Vi har vært i samtaler med politiet. Omfanget av det som har blitt en nasjonaltragedie har gjort at vi har valgt å utsette kampene, sier informasjonssjef i NFF Svein Graff til TV 2 Sporten.

NFF har valgt å utsette helgens kamper i eliteserien, 1. divisjon og 2. divisjon som følge av skytetragedien på Utøya og eksplosjonen ved regjeringskvartalet i Oslo fredag. Det skriver fotballforbundet i en pressemelding

- Dette er selvsagt i respekt for ofrene og de nærmeste pårørende i tragedien som dette landet opplever nå, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.

- Helt på sin plass

Gjennomføringen av annen fotballaktivitet i landet, avgjøres av lokale myndigheter og arrangører.

- Vi vil følge oppfordringen fra statsminister Jens Stoltenberg og andre myndigheter, som sier at vi ikke må la oss kue av slike angrep. Vi overlater derfor til lokale arrangører å avgjøre om de skal gjennomføre sin arrangementer og hvordan de skal vise medfølelse og sorgen vi alle føler.

— På samme måte som en åpen kirke, kan et lokalt idrettsarrangement være en plass å møtes og snakke om det som har skjedd, sier Hallén.

Strømsgodset-trener Ronny Deila støtter avgjørelsen om å utsette fotballkampene.

— Det er på sin plass at kampene avlyses. Folk har helt andre ting å tenke på nå. Hele situasjonen er uvirkelig og ikke til å forstå. Det vi opplevde fredag, gjør at vi bare må stå enda mer sammen, sier Deila til NTB.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien

Les mer om dette temaet

  1. Start-Molde utsettes

  2. Tallenes tale før runden

BT anbefaler

Mann (38) funnet død på Os. – Uklart hva som har skjedd.

Politiet etterforsker saken, og krimteknikere er på stedet.

LES SAKEN