TV 2-Davy spådde Brann-nedtur: - Rykker ikke opp med bravur

Davy Wathne hadde null tro på Brann-opprykk. Hva sier han nå?

BRANN RYKKET OPP: Det gikk ikke slik Davy Wathne hadde spådd før sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Før sesongstart uttalte TV 2-kjendis og bergenser Wathne dette til VG:

– Det er veldig lite sannsynlig at Brann rykker opp. Jeg tror de kan få store problemer med å overleve. Dypere krise i Brann har jeg aldri opplevd. Og jeg begynner etter hvert å bli en voksen mann, sa Wathne.

«Kan bli et mausoleum»

Og videre:

– Det har gått for langt til at det er en vei tilbake. Klubben er i oppløsning. De har ikke lært noen ting. Det kan gå som med Moss, HamKam og Bryne. Det kan lett skje at Brann blir et mausoleum. En kalket grav, sa han til VG.

1-0-seieren borte mot Kristiansund ble vendepunktet i Branns opprykksesong. Wathne hadde null tro også før den kampen.

– Kristiansund følger Sogndal opp. Så får vi bare håpe at Brann greier å bli nummer tre, slik at de får to hjemmekamper i kvaliken, sa han til Tidens Krav.

Dette sa han til Avisa Nordland 3. oktober:

– Brann kommer ikke til å rykke opp. De taper for Kristiansund og kommer ikke til å være i nærheten av å rykke opp. Det har jeg sagt i hele år. De har ikke typene til å håndtere den typen utfordringer, de har ikke lederskikkelser, de har ikke ro og trygghet. De har vært dårlig, husk at Brann har avgitt poeng hjemme mot Åsane og Nest-Sotra, de har tapt for Levanger, de har avgitt poeng mot alle lagene under streken, sa TV 2-programlederen.

Davy: – Blir for dumt

Onsdag var opprykket et faktum. Davy Wathne sier dette når Bergens Tidende ringer dagen derpå:

Davy Wathne intervjuer Rikard Norling og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen i Skien i fjor.

– Det blir for dumt av Bergens Tidende, Bataljonen og andre å hovere over mine tips. Alle husker den gjengen som rykket ned fra Tippeligaen i fjor. Vi så oppkjøringen på La Manga. Mange lag som rykker ned får det vanskelig, se bare på klubber som Moss, Hamkam, Bryne og Fredrikstad. At Rikard Norling skulle få sparken 26. mai (etter Branns 1-4-tap i Levanger) var det ingen som kunne spå før sesongen, sier Wathne nå.– Etter 10 kamper under Norling sto Brann med 14 poeng, husk det. Hvis det snittet hadde fortsatt sesongen ut ville Brann endt på kun 42 poeng. Jeg sa aldri at Brann kom til å rykke ned, fortsetter han.

Roser Nilsen-ansettelse

Som alle vet fikk Norling sparken, og inn kom Lars Arne Nilsen.

– Brann skal ha stor ære for at de gikk for en nøktern trener i Lars Arne Nilsen. Men Brann var i en situasjon der de var tvunget til å realitetsorientere seg, sier Wathne.

– Klart at det er lettelse og begeistring nå. Men husk at Brann er langt bak Sogndal. De har avgitt poeng mot alle lagene i bunnen. Og selv om Brann skulle vinne sine to siste kamper og ende på 59 poeng, vil de være 10 poeng bak den poengsummen Sandefjord vant 1. divisjon med i fjor. Brann har på ingen måte vært suverene. De rykker ikke opp med bravur, sier Davy Wathne.

Publisert: