Åsane rystet fort Ågotnes

Vant 2-3 over Nest-Sotra.

  • Trine Melheim Næss
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I et skikkelig ruskevær, skulle denne søndagen vise hvem som er best av strilene og nyopprykkede Åsane.

Det var mye som stod på spill for de to lagene. Mer enn 11 spillere har gått mellom klubbene de siste årene.

Med seg til Ågotnes, hadde Åsane med seg serieledelsen i 1. divisjon etter storseieren over Levanger i første runde. Og det var gjestene som kom best i gang.

Målmaskinen Niklas Lerpold, som signerte 19 nettkjenninger i fjor, lot det ikke gå mer enn tre minutter før han markerte seg med et skudd like over.

Umarkert Lerpold

Rett etter var Lerpold på nytt frempå, med et skudd som fort kunne ha sendt gjestene i ledelsen.

For Åsane var samarbeidet mellom Lerpold og Joachim Soltvedt fremtredende fra dommer Trygve Kjensli blåste i gang kampen, og det var Lerpold som sendte Åsane i ledelsen da kampen var et kvarter gammel.

Senai Hagos var den som startet det hele da han spilte seg fint innover mot 16-meteren. Stian Nygård fikk ballen og tredde den videre til en umarkert Lerpold som satt ballen iskaldt til høyre for en utrusende Øvretveit. Et angrep som tatt ut av læreboken fra Åsane.

Hevet seg etter kalddusjen

I kampens åpningsminutter slet hjemmelaget med å demme opp for Åsanes gjennomspill på midtbanen, men etter kalddusjen opptrådde de mer kompakte defensivt og begynte å skape mer fremover på banen.

Etter 17 minutter fikk Nest-Sotra en corner som endte på bakerste stolpe. En Nest-spiller fikk en tå på ballen, men den trillet rett utenfor Åsanes mål. Her kunne det fort stått 1-1. Et par minutter senere var hjemmelaget frempå igjen ved Steffen Skålevik, og Martin Sanchez Olsen må langt ut for å benparere.

I denne delen av kampen ble gjestene løpende mye imellom og Nest bet seg fast på deres halvdel.

Fatalt av Sanchez Olsen

Etter en halv times spill ga presset resultater. Steffen Lie Skålevik ble spilt herlig gjennom i bakrom, og løp fra Åsane-forsvarerne. Åsane-keeper Martin Sanchez Olsen prøvde å rykke ut for å rydde opp, men ombestemte seg i siste liten. Det gjorde at han skled og falt, og åpnet målet helt for Skålevik.

Krepsefisker Skålevik kunne dermed sette ballen i mer eller mindre tomt bur fra kloss hold fra cirka 16 meter.

Utspilt Øvretveit

Men etter 40 minutter tok Åsane tilbake ledelsen. Et frispark fra Soltvedt endte etter hvert opp hos Martin Ueland i feltet. Venstrebacken smalt ballen i nettet bak en utspilt Øvretveit.

Også i andre omgang kom gjestene best i gang. Etter kun seks minutters spill, tok Håkon Lorentzen med seg ballen på høyresiden og fikk passere gjennom Nest-forsvaret. Alt for enkelt spilte han Joachim Soltvedt i midten, som kom på et nydelig løp bakfra. Soltvedt fikk plassere ballen enkelt i målet, til høyre for Øystein Øvretveit.

Nest slet med å svare på Åsanes scoring. Gojko Ivkovic kom inn for Marius Wichne, og strilene fikk etter hvert etablert et lite press på Åsane. De slet imidertid med å spille seg gjennom og slo en del langt for å komme seg ut.

Ballene som ble pumpet opp førte til et par nesten-sjanser. Nest fikk etter hvert involvert kantene i større grad og tok over presset i kampen.

I 76. minutt ble det kamp igjen på Ågotnes, da Steffen Skålevik la ballen i en fin bue over Sanchez Olsen. En fantastisk prestasjon av Skålevik. Med ett var ingenting avgjort og siste kvarteret ble nervepirrende på Ågotnes.

Rett før slutt klemte Simen Næss til med et langskudd i stolpen, og Nest-Sotra presset gjestene skikkelig på tampen av kampen. Likevel bledet altså Åsane som gikk seirende av banen og fortsatte sin imponerende start i 1. divisjon.

Publisert: