Norling nekter å svare for Huseklepp-vraking

En knust Erik Huseklepp klør etter å bidra, men treneren vil ikke svare på hvorfor visekapteinen vrakes når det gjelder.

Ute: Erik Huseklepp har vært benket i de to siste kampene, og klør etter å kunne bidra til at Brann berger plassen. Rikard Norling vil ikke svare på hvorfor Branns største profil ikke starter skjebnekampene. Foto: Tor Høvik
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

En drøy kuling skyller over Bodø, og Brann-troppen ser ut som de har sovet ute i den. Røde øyne, lute rygger, hårtjafser i alle retninger. Mest dradd av alle sammen: Erik Huseklepp. Det ser rett og slett ut som han har slått til på Roald Bruun-Hanssens fri-bar-tilbud til fansen natten i forveien.

Det har han ikke.

Kvelden før var han den eneste av Brann-spillerne som stilte opp til intervjuer i mixed zone, de andre gikk direkte i spillerbussen og måtte lokkes ut til samtaler med pressen. Morgenen etter har de fleste fått ting noe mer på avstand.

— Hvordan er det å se kampene fra benken?

— Det er verre enn å spille selv. Man sitter der i spenning, det er mer spenning når man sitter der og ser på. For da har man ingen mulighet til å påvirke noe.

- Vinn eller forsvinn

På treningene foran Glimt-kampen ble han drillet som høyrekant i 4-4-2. Men på et eller annet tidspunkt ombestemte Rikard Norling seg. Han gikk for en 3-5-2-formasjon, og vraket Huseklepp igjen.

- Hvordan oppleves det å ikke kunne bidra?

— Det smerter hjertet mitt at vi er der vi er. Jeg har vært ni år i klubben. Før det fulgte jeg Brann i femten år som supporter, så det er klart dette er vanvittig tungt. Jeg ønsker å bidra så mye jeg kan. Jeg håper – håper – å få lov å spille neste kamp.

Huseklepp er selvsagt ikke alene om det. Men av alle Norlings relativt tallrike kontroversielle avgjørelser i år, er vrakingen av Huseklepp den som er mest omdiskutert i Bergen. Men Huseklepp har dårlige kort på hånden – han har selv ved flere anledninger understreket at han har levert en sesong langt under det man må kunne forvente fra ham.

Hans inngang til møtet mot Sogndal søndag, er enkel.

— Sogndal er vinn eller forsvinn. Vi må ha en seier. Uavgjort, da er vi halvveis levende, men avhengig av andre. Det er kun seier som gjelder, sier han.

- Kjempemange andre

Også Rikard Norling bar preg av en natt som hadde gått sent. Men svensken nektet å gå i detalj på hvordan et nytt nederlag påvirket ham personlig.

- Hvordan har du det?

— Det er kanskje ikke det mest interessante, annet enn at jeg er energifylt foran min oppgave.

Han er ikke stort mer konkret når han blir bedt om å svare på hvorfor Erik Huseklepp har slitt benken i de to siste kampene:

— Vi har for det første en bra spillertropp, det er viktig å konstatere. Så valgte vi en anelse justert spilleopplegg hvor jeg kom frem til at det laget som startet skulle starte.

- Men du kunne brukt Huseklepp også i det spilleopplegget?

— Ja, men det finnes jo kjempemange andre spillere, også. Jeg forstår at du stiller spørsmålet og at det kanskje kan oppfattes ... Det er en bra spiller og sånn.

Huseklepp leverte et godt innhopp i forrige kamp mot Sarpsborg. Også i Bodø ble det langt mer fasong på tingene etter at han og Kasper Skaanes entret banen i 2. omgang.

- Ikke noe personlig

- Er det noe personlig mellom deg og Huseklepp, Norling?

— Nei, virkelig ikke! Han er virkelig en superproff og er en utrolig god representant for klubben.

Stockholmeren har nå en liten uke på seg til å meisle ut en strategi til kampen mot Jonas Olssons Sogndal. Nå er han opptatt av å avdramatisere oppgjøret

- Har du vært med på like viktige kamper som denne mot Sogndal?

— Viktige kamper har jeg vært med på. Jeg tror man skal konstatere at den er viktig, og hente energi ut ifra det. Så stopper det der.

- Må dere vinne?

— Det er den forutsetningen vi går inn i den kampen med, ja.

Rikard Norling har vraket Erik Huseklepp til disse kampene i år:

Start borte (1–1)

Aalesund borte (seier 1-0)

Bodø/Glimt hjemme (tap 1-2)

Viking borte (seier 2-0)

Strømsgodset hjemme (tap 0-1)

Sarpsborg hjemme (tap 1-2)

Bodø/Glimt borte (tap 1-2)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk