Bryne styrer mot overskudd etter tre år i minus

Bryne klarte ikke come back i førstedivisjon på første forsøk, men økonomisk styrer klubben mot overskudd for første gang siden 2013.

Publisert Publisert

Trener Ole Hjelmhaug til venstre, daglig leder Asle Tjøtta og assistenttrener/utviklingssjef Even Sel skal etter planen jobbe samme flere år for å få Bryne tilbake til toppen. Foto: Pål Christensen

Bryne: Det opplyser daglig leder Asle Tjøtta til Aftenbladet.

– Vi har gode prognoser nå så sent i sesongen, men i en fotballklubb med ulike typer avtaler som regnes av blant annet mot tjenester, er det vanskelig å være nøyaktig før året er omme, forklarer Tjøtta.

– Et overskudd, om enn ikke så stort, det blir det, dessuten har vi fulgt nedbetalingsplanen for å redusere gjeld,. En gjeldfri klubb er et mål og vil gi oss betydelig større handlingsrom, understreker han.

Kutter gjeld fra 18 til 17 millioner

Etter samlet underskudd på 4,4 millioner kroner i 2014, 2015 og 2016, hadde klubben bokført 17,98 millioner kroner i langsiktig gjeld ved årsskiftet 2016/2017.

Inneværende år betaler Bryne rundt én million kroner i avdrag.

Les også

To Fram-spillere til Bryne

Etter 45 sammenhengende år i norsk toppfotball, måtte laget som kjent ned til nivå tre, 2. divisjon, i fjor høst. Likevel drev jærklubben som et førstedivisjonslag med imponerende 22,2 millioner kroner på budsjettet - balansert med 545.000 kroner i overskudd.

Like sterkt er det faktum at Bryne faktisk kan vise til at klubben har oppfylt inntektsmålet. Publikum og sponsorer har stilt opp.

11,5 millioner fra sponsorene

– Vi er kjempefornøyde med oppslutningen og når målet om 11,5 millioner kroner fra våre sponsorer og samarbeidspartnere.

– Vi kommer ut med vel én million kroner i publikumsinntekt, og har hatt rundt 1000 tilskuere i gjennomsnitt, sier klubbsjef Tjøtta.

Les også

Åtte faste spillere er borte: Bryne peker ut ny midtbanesjef

Han rapporterte én million kroner i overskudd etter første halvår, overskuddet til slutt blir ikke så stort.

– For en fotballklubb er det egentlig feil å rapportere etter seks måneder, en god del utgifter kommer til utover høsten når de største inntektene fra sponsorene er på plass, forklarer Tjøtta.

Han forteller at inntekter fra salg av spillere, gjelder i særlig grad Marius Lode til Bodø/Glimt og Erling Braut Håland til Molde.

Håper på millioner fra Molde

Salgene ga Bryne rundt én halv million for Lode og noen hundre tusen for Håland.

– Vår største mulighet til å få inntekter som monner, er ved videresalg av Håland fra Molde til en utenlandsk proffklubb. Vi har en god avtale, sier Tjøtta.

Aftenbladet har grunn til å tro at Bryne vil få 30 prosent ved videresalg.

Les også

Khalili fra Bryne til Jerv

Les også

Molde-kometen Erling Braut Håland ble matchvinner for G18-landslaget

Asle Tjøtta venter at Brynes omsetning blir redusert med 1,5 millioner kroner i 2018 - til i overkant av 20 millioner kroner.

– Vi har allerede gjort alle avtalene for drakten. Det er nesten historisk tidlig, mener han.

Forlenget med trenerne

Klubben har forlenget avtalen med trener Ole Hjelmhaug ut 2019.

Assistenttrener Even Sels stilling er utvidet, han blir også utviklingssjef minst ut 2019, den avtalen kan forlenges med ett år.

I tillegg har Bryne knyttet til seg spillerne Omar Fonstad El Ghaouti og Erik Rosland fra Fram Larvik samt keeper Igor Spiridonov fra EIK. Ola Johannes Elvedal er flyttet opp fra egen ungdomsavdeling.

Publisert