Amin Askars nye klubb er fem mil fra IS-land

Utenriksdepartementet ber nordmenn utvise aktsomhet i området Amin Askar nå skal spille fotball i.

Amin Askar er på vei til tyrkisk fotball.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Brann-spiller Askar er på vei til den tyrkiske klubben Sanliurfaspor. Den tyrkiske 1. divisjonsklubben skriver på sine Facebook-sider at de er enige med Askar om en halvannet år lang kontrakt, ifølge NTB.

Brann har ennå ikke bekreftet overgangen som ifølge BA skal være verdt 1,2 millioner kroner. Det er fordi klubben ikke ønsker å gi fra seg spillerrettigheten til Askar før alle garantier rundt overgangssummen er på plass.

Fått med deg denne?

Les også

- Nå er jeg i Brann. Det er ikke så mye å gjøre med det

— Vi ønsker å være føre var - det er lett for å gå på en smell - og vil ha penger på bok før vi bekrefter noe som helst. I våre øyne er ikke overgangen i boks før det skjer, selv om intensjonen er å få dette til, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Nær IS-hovedstaden

Nå er vingen på vei til Sanliurfaspor, i Sanliurfa-provinsen i Tyrkia. Dette er ett av områdene Utenriksdepartementet advarer mot på sin nettside om reiseråd til Tyrkia.

Sanliurfa-provinsen er et grenseområde mot Syria, den delen av Syria som er kontrollert av terrororganisasjonen IS. Byen der Askar skal spille fotball, Sanliurfa, ligger bare 55 kilometer fra grensen mot IS-kontrollerte Syria, og 161 kilometer fra IS-hovedstaden Raqqa.

«Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold i grenseområdene nærmere enn 10 km fra grensen til Syria som ikke er strengt nødvendig samt å utvise aktsomhet til reiser utover disse 10 km i provinsene Hatay, Gaziantep, Kilis, Sanliurfa, Mardin og Sirnak.», skriver Regjeringen.no.

Det har ikke lykkes BT å få kontakt med Askar i forbindelse med denne saken. Brann viser til at det er Askar selv som må vurdere om det er forsvarlig å oppholde seg i Sanliurfa.

— Det er Amin som ønsker dette, sier Soltvedt.

Før avreise til Tyrkia bør folk som skal dra melde fra om sin aktivitet, heter det videre.

«Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til disse områdene oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Ankara for oppdatert informasjon, samt registrere sin reise.»

Åpner for ny spiller inn

Klubbens trener Lars Arne Nilsen ble invtervjuet etter årets første Brann-trening. Da var Askar ikke til stede, han er i Tyrkia.

– Hva gjør det med viktigheten av å få inn en kantspiller, Nilsen?

– Amin er jo en av dem som kan spille i flere posisjoner. Det er klart. Jeg vil bare konsentrere meg om dem som er her, men det er klart vi er litt for få – og at vi ønsker å få inn flere spillere, sier treneren.

Soltvedt sier det er nødvendig å erstatte Askar dersom overgangen går i orden. En overgang vil gi Brann penger på bok, samt sparte lønnsutgifter.

— Han er en etablert eliteseriespiller, og vi må få noen inn, dersom han går. Amin kan spille i mange posisjoner, men vi hadde et klart bilde av å bruke ham mest som kantspiller. Nå må vi finne den rette erstatteren.

- Det høres nesten ut som om du har noe klart?

— Jeg skal være forsiktig med å love noe, og det kan gå litt tid, men vi ønsker å styrke oss. Selv om vi er fornøyde med spillerne vi har, så ser vi behovet for det. Vi hadde heller ikke gjort dette (selge Askar) dersom vi trodde det skulle svekke oss. Vi mister en god spiller, men det åpner for å få inn nye med andre kvaliteter, sier Soltvedt.

Trenes av tidligere Blackburn-spiller

30 år gamle Askar har spilt for Sarpsborg på utlån fra Brann denne sesongen. Kontrakten med bergenserne går ut i 2017. Det tyrkiske overgangsvinduet åpner tirsdag, men Askar har allerede sluttet seg til klubbens treningsleir.

Sanliurfaspor ligger på nedre del av tabellen i den nest øverste divisjonen i Tyrkia. Klubben ansatte den tidligere Blackburn-spilleren Tugay Kerimoglu som ny manager i slutten av november. Også Kerimoglus kontrakt varer i halvannet år.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk