Arna-Bjørnar misfornøyde etter uavgjort mot storlaget

Arna-Bjørnar klarte å ta ett poeng fra stjernespekkede Stabæk. Det var ikke treneren helt fornøyd med.

Publisert Publisert

Amalie Eikeland og Arna-Bjørnar tok ett poeng mot storlaget Stabæk, men var likevel ikke helt fornøyde. (Arkivfoto) Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

  • Magnus Wikan
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

STABÆK – ARNA-BJØRNAR 1–1

Fire av spillerne i Stabæks tropp skal til fotball-VM om kort tid. Fjorårets serietoer er blant de aller største lagene i norsk kvinnefotball. Da skulle man i utgangspunktet tro at å klare et uavgjortresultat mot dem på deres hjemmebane, ville være et godt resultat. Men Arna-Bjørnar, som har fått en tøff start på sesongen, hoppet ikke akkurat i taket etter å ha spilt 1–1 på Nadderud.

— Vi dro ned hit med en klar målsetting om å ta tre poeng, sier trener Bjarne Hagen, og forklarer:

— Stabæk er ikke gode som lag om dagen, og i tidligere sesonger har vi spilt jevnt med dem. Så vi er ikke veldig fornøyde med det ene poenget.

- Rettferdig resultat

Som Arna-Bjørnar, har også Stabæk hatt en skuffende sesongstart. Etter at den åttende runden ble spilt 16. mai, ligger fjorårets medaljevinnere på henholdsvis niende- og syvendeplass i Toppserien.

En seier ville derfor betydd mye for dem begge, men etter å ha styrt én omgang hver, endte det med poengdeling på fotballens festdag.

— Slik kampen ble, var 1–1 et rettferdig resultat. Vi hadde en fryktelig dårlig første omgang, mens vi kjempet oss tilbake i den andre, sier Hagen.

Stabæks mål kom, som du sikkert har skjønt, i den første omgangen. Mot et passivt og dyptliggende Arna-Bjørnar-lag, fyrte Ida Elise Enget av et skudd fra distanse. Skuddet lurte seg inn bak Arna-keeper Benedicte Håland, og ga hjemmelaget ledelsen.

Snodig VM-pause

I annen omgang slo Arna-Bjørnar tilbake. Litt mot spillets gang satte Ine Wedaa inn utlikningen syv minutter inn i omgangen. Lisa Naalsund spilte Wedaa fri, og deretter gjorde hun alt selv: vendte bort en forsvarer og skrudde ballen bak landslagskeeper Ingrid Hjelmseth.

Flere mål ble det ikke, hvilket betyr at Arna-Bjørnar tar ferie med kun seks poeng. På grunn av VM i Canada, tar Toppserien nå pause frem til midten av juli.

— Jeg synes det er snodig at vi tar pause 16. mai. Det er jo nå forholdene ligger til rette for fotball. At vi ikke kan spille nå, er litt trist, sier Hagen, som ikke tror en pause nødvendigvis er til Arna-Bjørnars fortjeneste.

— Etter en trang start på sesongen har vi hatt en jevn stigning i prestasjonene våre. Hadde vi kunnet fortsette å spille kamper hver helg nå, så hadde vi klart å skape en endring også i resultatene, sier Hagen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. – Vi var det beste laget

  2. Arna-Bjørnar må "finne seg selv" etter trønder-tapet

  3. Etterlengtet seier for Arna-Bjørnar: - Vi har manglet selvtillit

  1. Stabæk Fotball
  2. Arna-Bjørnar Fotball
  3. Toppserien